Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Fergusono policijos viršininkas atsistatydino paskelbus ataskaitą dėl rasizmo

Misūrio valstijos Fergusono miesto policijos vadovas atsistatydino trečiadienį, praėjus savaitei po to, kai buvo paskelbta JAV Teisingumo departamento ataskaita dėl incidento, per kurį baltaodis policininkas nušovė neginkluotą juodaodį paauglį Michaelą Browną.
Protestuotojai Fergusone
Protestuotojai Fergusone / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Thomas Jacksonas tapo dar vienu aukšto rango pareigūnu, pasitraukusiu iš Sent Luiso priemiesčio policijos, praėjus septyniems mėnesiams po to, kai policininkas Darrenas Wilsonas nušovė M.Browną. Tas įvykis išprovokavo piktų protestų ir nacionalinių debatų dėl rasių santykių ir policijos veiksmų.

„Su didžiuliu liūdesiu skelbiu, kad atsistatydinu iš policijos viršininko posto", – rašė Th.Jacksonas.

„Su didžiuliu liūdesiu skelbiu, kad atsistatydinu iš policijos viršininko posto“, – rašė Th.Jacksonas, šias pareigas ėjęs nuo 2010 metų.

Jo atsistatydinimą, apie kurį buvo paskelbta dienraštyje „St. Louis Post Dispatch“, pasveikino M.Browno šeima. Policijos viršininkas darbą baigs kovo 19 dieną, kad spėtų „tvarkingai perduoti vadovavimą“.

Fergusono administracijos trumpame pranešime buvo patvirtinta, kad ji su Th.Jacksonu išsiskyrė abipusiu susitarimu, jam bus išmokėta išeitinė išmoka ir metams apmokėtas sveikatos draudimas.

Teisingumo departamentas praeitą trečiadienį nurodė pristigęs įrodymų, kad D.Wilsonas galėtų būti teisiamas pagal federalinius kaltinimus dėl pilietinių teisių pažeidimo, susijusio su pernai rugpjūčio 9 dieną įvykusiu incidentu, kai 18-metis M.Brownas buvo nušautas kilus ginčui su policijos pareigūnu vienoje ramioje gyvenamojo rajono gatvėje.

Tačiau ataskaitoje Fergusono administracija, policijos departamentas ir municipalinis teismas smerkiami dėl rasinio šališkumo šiame mieste daugumą sudarančių afroamerikiečių atžvilgiu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius