Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

FIFA prašo aiškumo dėl Rusijoje galiojančio prieš gėjus nukreipto įstatymo

Tarptautinės futbolo asociacijų federacija (FIFA) trečiadienį nurodė paprašiusi Rusijos, kuri organizuos 2018 metų Pasaulio futbolo čempionatą, išsamiau paaiškinti naująjį įstatymą, draudžiantį „homoseksualistų propagandą“, sulaukusi sportininkų ir aktyvistų kritikos.
Homoseksualai
Homoseksualai / Reuters/Scanpix nuotr.

„Federalinio įstatymo „Dėl netradicinių lytinių seksualinių santykių propagandos draudimo“ Rusijoje kontekste FIFA paprašė Rusijos institucijų paaiškinimo ir daugiau detalių apie šį naują teisės aktą“, – pranešė federacija.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas tą įstatymą pasirašė birželį, tęsdamas didesnio masto griežtos linijos politinę programą, tačiau šis žingsnis aptemdė pasiruošimus Pasaulio lengvosios atletikos pasaulio čempionatą, šiuo metu vykstantį Maskvoje, ir ateinančių metų žiemos olimpinėms žaidynėms.

Gausėjant raginimų boikotuoti žaidynes, kurios vyks Juodosios jūros kurorte Sočyje, į šiuos debatus įsikišo netgi JAV prezidentas Barackas Obama, pareiškęs, kad yra nusistatęs prieš gėjų, lesbiečių ir lytį pakeitusių asmenų bauginimą.

FIFA, kuri savo prašymą pateikė po analogiško Tarptautinio olimpinio komiteto (TOK) žingsnio praeitą savaitę, nurodė, kad jos statutas ir etikos kodeksas „numato nulinę toleranciją diskriminacijai – be kita ko, ir pagrįstai seksualine orientacija“.

„FIFA tikisi, jog visų svečių per FIFA pasaulio čempionatą – ar jie būtų aistruoliai, žaidėjai, ar žurnalistai – nepriklausomai nuo jų seksualinės orientacijos laukia puikus FIFA pasaulio čempionatas“, – sakoma federacijos pranešime.

„FIFA tvirtai įsitikinusi, kad FIFA pasaulio čempionato organizavimas gali prisidėti prie žmonių suvienijimo ir padaryti teigiamą poveikį visuomenei“, – priduriama pranešime.

„Rusija įsipareigojo surengti visiems svečiams ir sirgaliams šiltą sutikimą ir užtikrinti jų saugumą. FIFA tikisi, kad 2018 FIFA Pasaulio čempionato organizatoriai išpildys savo pažadą“, – sakoma jame.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius