Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Floridoje per atogrąžų audrą Elsa žuvo žmogus, dar 10 sužeista Džordžijoje

Susilpnėjusi, bet nepasiduodanti atogrąžų audra Elsa trečiadienį Floridoje pareikalavo mažiausiai vienos gyvybės, o Džordžijos pietryčiuose, karinio jūrų laivyno bazėje, dėl numanomo tornado nukentėjo maždaug 10 žmonių.
Audra Elsa Floridoje
Audra Elsa Floridoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

JAV Nacionalinis uraganų centras (NHC) pranešė, kad Elsa vėjų greitis sumažėjo iki 65 km per val., audrai anksti ketvirtadienį slenkant į Pietų Karoliną. Vėliau ketvirtadienį Elsa slinks virš Pietų Karolinos ir Šiaurės Karolinos, iki ketvirtadienio vakaro praslinks netoli vidurio valstijų Atlanto pakrantėse, o penktadienį judės netoli JAV šiaurės rytinių valstijų ar virš jų.

Ketvirtadienį vakare ir penktadienį audra gali vėl sustiprėti.

Atrodo, kad Floridoje Elsa nepadarė didelės žalos, bet vis tiek galimi liūčių sukelti potvyniai, tornadai. Džordžijos ir Pietų Karolinos pakrantėse galioja įspėjimas dėl atogrąžų audros. Meteorologai dėl audros taip pat įspėjo valstijas nuo Šiaurės Karolinos iki Masačusetso.

Floridos Džeksonvilio miesto pareigūnai sakė, kad trečiadienį žuvo vienas žmogus, medžiui užgriuvus ant dviejų automobilių. Nacionalinė orų tarnyba (NWS) pranešė apie 80 km per val. vėjo gūsius šiame mieste. Medis nugriuvo per smarkią liūtį.

Netoliese esančioje Kamdeno apygardoje Džordžijoje numanomas tornadas įsisuko į pramoginių transporto priemonių aikštelę Kings Bėjaus povandeninių laivų bazėje. Buvo sužeista apie 10 žmonių, jie nuvežti į ligonines, sakė šios karinio jūrų laivyno bazės atstovas Scottas Bassettas. Pasak jo, taip pat apgadinti keli bazės pastatai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius