-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 11 23 /13:10

Prancūzijos ir Didžiosios Britanijos lyderių susitikime – pažadas padėti kovoje su terorizmu

Didžiosios Britanijos premjeras Davidas Cameronas ir Prancūzijos prezidentas Francois'as Hollande'as pirmadienį aplankė koncertų rūmus „Bataclan“, tapusius vienu iš taikinių per lapkričio 13-osios džihadistų atakas Paryžiuje. Rūmuose buvo nužudyta 90 žmonių.
Didžiosios Britanijos premjeras Davidas Cameronas ir Prancūzijos prezidentas Francois'as Hollande'as
D.Cameronas ir F.Hollande'as / „Twitter“ nuotr.

D.Cameronas savo „Twitter“ paskyroje rašė stovėjęs petys į petį su F.Hollande'u prie to pastato, kuriame lapkričio 13-ąją taip pat žuvo vienas britas.

D.Cameronas taip pat pažadėjo, kad jo šalis palaikys Prancūzijos  pradėtą intensyvią bombardavimo kampaniją prieš judėjimo „Islamo valstybė“ (IS) džihadistus Sirijoje. Jo teigimu, po teroro atakų Paryžiuje Jungtinė Karalystė turėtų imtis panašių veiksmų.

„Tvirtai palaikau veiksmus, kurių ėmėsi prezidentas Hollande'as, smogdamas ISIS Sirijoje, – D.Cameronas sakė po abiejų lyderių derybų Paryžiuje. – Esu tvirtai įsitikinęs, kad Didžioji Britanija irgi turėtų tai daryti.“

Britanijos lyderis pridūrė pasiūlęs Prancūzijai naudotis britų oro pajėgų baze Kipre, rengiant aviacijos smūgius prieš „Islamo valstybės“ džihadistu Sirijoje, taip pat pagalbą papildant prancūzų karo lėktuvų degalų atsargas.

„Šiandien pasiūliau prezidentui Hollande'ui naudotis RAF (Karališkųjų oro pajėgų) baze Akrotiryje Prancūzijos lėktuvams, dalyvaujantiems operacijose prieš ISIL, taip pat pagalbą papildant degalų atsargas ore“, – D.Cameronas sakė per spaudos konferenciją, stovėdamas šalia Prancūzijos vadovo.

D.Cameronas sakė artimiausiomis dienomis pateiksiantis Britanijos parlamentui pasiūlymą prisidėti prie aviacijos smūgių Sirijoje.

Žada sunaikinti IS

„Suintensyvinsim savo smūgius, rinkdamiesi taikinius, kad padarytume kiek įmanoma didesnę žalą tai teroristų armijai“, – pabrėžė F.Hollande'as, pradėdamas įtemptą diplomatinių pastangų savaitę.

Prancūzijos prezidentas taip pat pareiškė, kad Paryžius ir Londonas privalo kartu stengtis pašalinti grėsmę, keliamą džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ (IS)..

„Turime bendrų įsipareigojimų“, – F.Hollande'as sakė žurnalistams, pradėdamas įtemptą diplomatinių pastangų savaitę.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius