Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

FSB suėmė du rusus, kaltinamus bendradarbiavimu su Ukraina

Maskvos FSB saugumo tarnyba penktadienį pranešė, kad suėmė du Rusijos piliečius už tai, kad jie esą perdavė Ukrainai informaciją apie šalies kariuomenę.
IMAGO / IMAGO/SNA
IMAGO / IMAGO/SNA

Nuo 2022 metų vasario, kai Maskva pradėjo plataus masto karą, Rusija suėmė savo piliečių, kurie, jos teigimu, dirbo su Ukraina arba finansavo Ukrainos kariuomenę.

Penktadienį FSB pranešė, kad pietiniame Rostovo prie Dono mieste suėmė du vyrus, kaltinamus valstybės išdavyste – nusikaltimais, už kuriuos gresia iki 20 metų kalėjimo.

„Tyrimo duomenimis, jie aktyviai užmezgė ryšį su Ukrainos saugumo tarnybų atstovu. Bendraudami jie susitarė rinkti ir perduoti informaciją apie Rusijos ginkluotųjų pajėgų dalinius, dalyvaujančius specialioje karinėje operacijoje“, – nurodė FSB, pavartodama Kremliaus terminą karui Ukrainoje pavadinti.

Jame teigiama, kad šiems asmenims buvo mokama už informacijos apie karinės įrangos ir personalo buvimo vietą teikimą.

Rostove prie Dono yra Rusijos puolimo Ukrainoje vadavietė.

Miestas įsikūręs prie Azovo jūros ir yra mažiau nei už 100 km nuo sienos su Ukrainos Donecko ir Luhansko sritimis – dviem iš keturių regionų, kuriuos Maskva teigia aneksavusi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius