Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti
2016 11 06 /2016 11 07

FTB: Hillary Clinton laiškuose nerasta nusikalstamos veikos požymių

Federalinių tyrimų biuro (FTB) direktorius Jamesas Comey paskelbė, kad kandidatės į JAV prezidentus Hillary Clinton elektroniniuose laiškuose nerasta jokios nusikalstamos veikos požymių, rašo BBC.
Donaldo Trumpo ir Hillary Clinton debatai
Hillary Clinton / „Scanpix“/AP nuotr.

FTB vadovas sekmadienį pareiškė, kad baigė tyrimą ir nieko nusikalstamo H.Clinton laiškuose neaptiko.

Skandalas kilo po to, kai paaiškėjo, jog tuo metu, kai H.Clinton vadovavo Valstybės departamentui, naudojosi privačia elektroninio pašto dėžute. Čia rasta keliolika tūkstančių laiškų.

Kilęs skandalas buvo dažnai minimas H.Clinton varžovo Donaldo Trumpo politinėse kalbose.

Pirmą kartą komentuodama šį skandalą, kuris įsiplieskė kovo 2 dieną, kai paaiškėjo, kad visą savo kadenciją diplomatijos vadovės poste ji nesinaudojo federalinės vyriausybės elektroninio pašto paskyra, H.Clinton sakė, kad asmenine elektroninio pašto dėžute visais darbo reikalais ji naudojosi dėl patogumo.

Nuo spalio pabaigos, kai J.Comey sukėlė bombos sprogimo efektą Vašingtone, paskelbęs, kad jo biuras atnaujins tyrimą dėl H.Clinton elektroninio pašto naudojimo, kai ji dirbo valstybės sekretore, nes buvo rasta naujos medžiagos, „FTB tyrėjų grupė dirbdavo apskritą parą“, sakoma įstatymų leidėjams išplatintame laiške.

„Vykdant šį procesą patikrinome visą susirašinėjimą – adresuotą Hillary Clinton arba jos siųstą, kai ji buvo valstybės sekretorė. Remdamiesi savo pakartotiniu patikrinimu, nepakeitėme savo išvadų dėl sekretorės Clinton, kurias buvome pateikę liepą“, – pridūrė FTB vadovas.

H.Clinton kampanijos ryšių direktorė Jennifer Palmieri pasveikino šį sprendimą.

„Džiaugiamės matydami, kad jis (J.Comey), kaip ir buvome įsitikinę, patvirtino išvadas, kurias jis buvo padaręs liepą“, – J.Palmieri sakė žurnalistams, keliavusiems kartu su kandidate į kampanijos renginius.

„Ir džiaugiamės, kad šis klausimas yra išspręstas“, – pridūrė ji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius