-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

G-7 lyderiai pažadėjo dirbti dėl klimato kaitos pažabojimo

Didžiojo septyneto (G-7) ir penkių svarbių besivystančių šalių lyderiai pirmadienį pažadėjo drauge dirbti dėl klimato kaitos pažabojimo, tuo pačiu užtikrinant energetinį saugumą savo piliečiams.
G-7 susitikimas
G-7 susitikimas / Imago / Scanpix nuotr.
Temos: 2 Klimato kaita G-7

Šiemet G-7 pirmininkaujančios Vokietijos paskelbtame bendrame pareiškime lyderiai akcentuoja būtinybę spartinti pereigą prie „švarios ir teisingos energijos“, nutraukiant iškastinio kuro deginimą, bet nesukeliant nedarbo šuolio.

Pareiškime minimas pernai pasiektas kelių turtingų valstybių ir Pietų Afrikos susitarimas padėti pastarajai nutraukti didelę priklausomybę nuo anglių ir didinti atsinaujinančių energijos šaltinių naudojimą. Panašios partnerystės šiuo metu aptarinėjamos ir su kitomis besivystančiomis šalimis.

Apdairios pareiškimo formuluotės apie būtinybę „palaipsniui mažinti neslūgstantį anglių“ vartojimą atspindi kai kurių šalių susirūpinimą. Tarp tokių valstybių yra pasirašiusioji šalis Indija, taip pat labai priklausoma nuo šio itin taršaus iškastinio kuro.

Lyderiai taip pat preliminariai pritarė minčiai kurti pasaulinį „klimato klubą“. Idėja, kurią per G-7 viršūnių susitikimą Elmau pilyje Bavarijos Alpėse propaguoja Vokietijos kancleris Olafas Scholzas, apima prekybos tarifų, susijusių su klimato kaita, panaikinimą šalims, sutikusioms su ambicingais taršos mažinimo tikslais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius