Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 06 28 /12:08

G20 susitikime D.Trumpas juokais pagrūmojo pirštu V.Putinui: nesikiškite į rinkimus

Didžiojo dvidešimtuko (G20) forumo paraštėse su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu susitikęs JAV prezidentas Donaldas Trumpas juokaudamas pagrūmojo jam pirštu – liepė nesikišti į JAV rinkimus. D.Trumpas taip pat sakė besidžiaugiąs labai gerais santykiais su Kremliaus vadovu.
Vladimiras Putinas, Donaldas Trumpas
Vladimiras Putinas, Donaldas Trumpas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Tai buvo pirmasis lyderių susitikimas po to, kai specialusis prokuroras Robertas Muelleris paviešino tyrimo dėl D.Trumpo kampanijos sąmokslo su Rusija išvadas. Jose teigiama, kad prezidentas nekoordinavo veiksmų su Maskva, tačiau tvirtinama, jog Rusija bandė paveikti 2016-ųjų JAV prezidento rinkimus.

VIDEO: G20 susitikime D.Trumpas juokais pagrūmojo pirštu V.Putinui: nesikiškite į rinkimus

Prieš dvišalį susitikimą Osakoje paklaustas, ar iškels Rusijos kišimosi į JAV rinkimus klausimą, D.Trumpas šypsodamasis pagrūmojo pirštu V.Putinui.

„Nesikiškite į rinkimus“, – D.Trumpas sakė Rusijos prezidentui.

Penktadienį D.Trumpas tikino, kad jo santykiai su V.Putinu „yra labai, labai geri“, esą iš šių santykių „išeis daug teigiamų dalykų“.

V. Putinas pakvietė D. Trumpą atvykti į Pergalės dienos minėjimą

Savo ruožtu V.Putino padėjėjas Jurijus Ušakovas pranešė, kad Rusija pakvietė D.Trumpą kitais metais gegužės 9-ąją dalyvauti minint 75-ąsias pergalės Antrajame pasauliniame kare metines ir JAV lyderis į tai esą sureagavo teigiamai.

„Mes pakvietėme JAV prezidentą atvažiuoti pas mus į 75-ąsias Pergalės Didžiajame Tėvynės kare metines kitų metų gegužės 9 dieną“, – televizijai „Rossija 24“ sakė J.Ušakovas.

„JAV prezidentas sureagavo labai teigiamai“, – pridūrė jis.

Pasak J.Ušakovo, per susitikimą Osakoje lyderiai aptarė, kokia šalis kiek gyvybių neteko karo metais ir kieno vaidmuo buvo lemiamas pergalei. „Buvo pažymėtas tarybinės liaudies indėlis į šią Pergalę“, – sakė Rusijos prezidento padėjėjas.

2018-ųjų pabaigoje G20 forume planuotą susitikimą su V.Putinu atšaukęs D.Trumpas tvirtino esąs pasiruošęs susitikti su Kremliaus vadovu tik tuomet, kai Rusija išlaisvins suimtus ukrainiečių jūreivius. Ši sąlyga nebuvo išpildyta.

VIDEO: Internetą juokina persigandusios Melanios Trump veidas po pasisveikinimo su V.Putinu

Paskutinį kartą prezidentai kalbėjosi 2018-ųjų vasarą Helsinkyje. Dėl šio susitikimo D.Trumpas sulaukė aštrios kritikos, nes stovėdamas greta V.Putino abejojo JAV teisėsaugos tarnybų išvadomis dėl Rusijos kišimosi į 2016-ųjų JAV prezidento rinkimus.

VIDEO: Apie kvietimą V.Putinui į Vašingtoną sužinojęs JAV žvalgybos direktorius reagavo netikėtai

Vėliau D.Trumpas atsiribojo nuo tokių pasisakymų – teigė Helsinkyje ne taip išreiškęs mintį. Tuomet prezidentas pasakė neturįs priežasčių abejoti, kad ne Rusija bandė paveikti rinkimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius