-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Gaisrą Dubajaus viešbutyje vyras išgyveno kabėdamas prie 48 aukšto balkono

Laikydamasis už 48 aukšto balkono krašto, vos už kelių metrų nuo siaučiančio gaisro – taip Naujuosius Dubajuje sutiko fotografas, kuris manė, kad ateina paskutinioji. „Viena valanda, o tada viskas – aš miręs“, – jis ketvirtadienio naktį galvojo kabėdamas ant virvės ir pasiremdamas ant mažytės balkono atbrailos prabangiame Dubajus viešbutyje „The Address Downtown“, rašo AFP.
Gaisras Dubajuje
Gaisras Dubajuje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Jis su draugu buvo visai neseniai išėję į balkoną savo laikraščiui daryti netoliese leidžiamų naujamečių fejerverkų nuotraukų. Tačiau darbas netrukus buvo paskutinis dalykas, apie ką jis galvojo – žemiau viešbutyje kilo gaisras, kurio liepsnos ėmė ryti vieną aukštą po kito

„Ugnis!“, – sušuko jo draugas ir nubėgo artimiausio išėjimo link. Fotografas pažvelgęs į viešbutį pamatė į balkoną artėjančius dūmus.

Bijodamas, kad uždus nuo jų, ir nematydamas kitos išeities, fotografas nusprendė, kad vienintelis būdas – prisirišti prie langų plovimo platformos ir pakibti po balkonu. 

Jis griebė apie 30 metrų ilgio virvę, kurią naudojo langų plovėjai, pririšo vieną jos galą prie savo diržo ir fotografavimo įrangos ir žengė nuo balkono krašto – ugnies liežuviai jau buvo mažiau nei už 10 metrų.

„Virvė buvo mano išgelbėtoja“, – sakė jis AFP, prašydamas neatskleisti jo vardo.

Vyras bijojo, kad užtrokš nuo dūmų. „Nebuvau tikras, kas darosi žemesniuose aukštuose. Baiminausi, kad mane pražudys dūmai“, – pasakojo jis.

Kabėdamas lauke jis pradėjo skambinti savo kolegoms ir prašyti pagalbos. Šie jį sujungė su gelbėtojais, kurie padėjo jam nusiraminti belaukiant. „Jiems kalbėjau telefonu, kad tikiuosi išgyventi ir vėl pamatyti savo žmoną“, – prisiminė jis.

Daugiau nei po pusvalandžio fotografas išgirdo, kad gelbėtojai jau yra jo aukšte. 

„Kai pamačiau prožektorius ir išgirdau žingsnius tame aukšte, kuriame buvau, pradėjau belsti į aliuminį, kad atkreipčiau jų dėmesį, – pasakojo vyras. – Manau, kad buvau vienintelis, kuris buvo įstrigęs degančiame pastate taip ilgai.“

Sužeista 16 žmonių

Per gaisrą, kurio priežasties dar nežinoma, buvo sužeista mažiausiai 16 žmonių. Bent 14 žmonių buvo lengvai sužeisti, taip pat buvo vienas vidutinis sužalojimas ir užregistruotas vienas širdies priepuolis dėl žmonių spūsties uždūmintame pastate, pranešė vyriausybės spaudos tarnyba.

Įvykio liudininkas Raphaelis Slama sakė naujienų agentūrai AFP, kad gaisras įsiplieskė apie 21 val. 30 min. vietos (19 val. 30 min. Lietuvos) laiku ir sparčiai išplito keliolikoje aukštų.

Pastatas, kuriame kilo gaisras, yra 63 aukštų. Teigiama, kad liepsnos prarijo mažiausiai 20 pastato aukštų. Dubajaus valdžia patvirtino, kad gaisras kilo 20 pastato aukšte ir išplito per 10 minučių.

Viešbutis yra vienas aukščiausių pastatytų Dubajuje, kuriame veikė septyni prabangūs barai ir restoranai, taip pat grožio procedūrų kompleksas, nurodoma jo tinklalapyje.

Įspūdingas fejerverkų šou prasidėjo kaip planuota – vidurnaktį (22 val. Lietuvos laiku) spalvotos ugnys pirmiausiai pasipylė nuo 828 metrų aukščio „Burj Khalifa“, o vėliau pradėtos leisti iš kitų vietų šiame turtingame mieste, stebint tūkstančiams džiūgaujančių žmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius