-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 11 10 /16:55

Galingam ciklonui pasiekus Indiją ir Bangladešą žuvo 14 žmonių

14 žmonių žuvo ir daugiau nei dviem milijonams žmonių teko naktį praleisti laikinose prieglaudose, galingam ciklonui „Bulbul“ pasiekus Indijos ir Bangladešo krantus ir atnešus štorminį vėją ir gausų lietų, sekmadienį pranešė vietos pareigūnai.
Dėl ciklono Bangladeše evakuojami žmonės
Dėl ciklono Bangladeše evakuojami žmonės / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Ciklono vėjo greitis siekė iki 120 km per valandą, kai jis vėlų šeštadienio vakarą pasiekė krantą. Dėl stichijos abiejose šalyse buvo uždaryti oro ir jūrų uostai.

Skelbiama, kad 7 žmonės žuvo Indijos Vakarų Bengalijos valstijoje, kai vėjo išversti medžiai nukrito ant jų namų. Dar vienas žmogus žuvo Kolkatoje, kai jį mirtinai sužalojo krentančios medžio šakos. Aštuntas žmogus žuvo kritus sienai kaimyninėje Odišos valstijoje.

Bangladeše šešis žmones pražudė krentantys medžiai, o mažiausiai 20 buvo sužeista. Ciklonas taip pat apgadino maždaug 4 tūkst. daugiausia iš molio ir skardos pastatytų namų, agentūrai AFP sakė Bangladešo nepaprastųjų situacijų valdymo sekretorius Shahas Kamalis.

Bangladešo pakrantėje esančiame Chulnos mieste medžiai siaubingai siūbavo siaučiant galingai audrai, kuri rovė juos su šaknimis. Krentantys medžiai blokavo kelius, dėl ko tarnyboms yra sunku patekti į nukentėjusius rajonus.

Kai kuriuos žemiau esančius rajonus apsėmė vanduo, pranešė šalies nelaimių valdymo jaunesnysis ministras Enamuras Rahmanas.

Skelbiama, kad toliau į žemyno gilumą judantis ciklonas silpsta.

Dėl galingo ciklono, anksti sekmadienį pasiekusio Bangladešą, šimtai tūkstančių žmonių šios žemoje deltoje esančios valstybės pakrančių rajonuose buvo evakuoti į laikinas prieglaudas.

Bangladeše būti evakuota iki 2,1 mln. žmonių, sakė E.Rahmanas. Parengta daugiau kaip 5 tūkst. laikinų prieglaudų.

Sustabdyti visi darbai pagrindiniuose Bangladešo jūrų uostuose, įskaitant Čitagongą, per kurį keliauja beveik 80 proc. šalies eksporto ir importo.

160 mln. gyventojų turintį Bangladešą neretai užklumpa galingi ciklonai, bet pastaraisiais dešimtmečiais pasirengimo stichinėms nelaimėms programomis šalies pajėgumai buvo sustiprinti ir žmonių aukų būna mažiau.

Prognozuojama, kad audra taip pat paveiks kai kurias Indijos šiaurės rytų dalis, kur taip pat imamasi atsargumo priemonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius