Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Galingas Ukrainos smūgis: atakavo elektros pastotes ir naftos perdirbimo gamyklas Rusijoje

Ukraina atakavo energetikos infrastruktūrą, kuria aprūpinami Rusijos karo pramonės objektai. Buvo smogta elektros pastotėms ir kuro saugojimo bazei Rusijos teritorijoje. Tai skelbia „RBK-Ukraina“, remdamasi šaltiniais.

Šaltinių teigimu, naktį į šeštadienį dešimtys Ukrainos dronų „aplankė“ aštuonis Rusijos regionus – Belgorodo, Briansko, Kursko, Tulos, Smolensko, Riazanės, Kalugos ir Maskvos.

Nukentėjo mažiausiai trys elektros pastotės ir degalų saugojimo bazė, kuriose kilo gaisrai.

VIDEO: Ukrainos dronai smogė bendrovės „LUKoil“ naftos saugyklai

Šaltinių teigimu, tai buvo bendra Ukrainos saugumo tarnybos (SBU), karinės žvalgybos (GUR) ir Ukrainos kariuomenės specialiųjų operacijų pajėgų operacija. Taikinys buvo energetikos infrastruktūra, maitinanti Rusijos karo pramonės objektus. Po atakų kai kuriose Rusijos dalyse kilo problemų dėl elektros ir vandens tiekimo.

„Saugumo tarnybos dronai dar kartą įrodė savo efektyvumą ir pademonstravo rezultatą – jie sėkmingai veikė infrastruktūrą, kuri užtikrina nepertraukiamą karinių objektų veikimą Rusijos teritorijoje“, – sakė šaltinis specialiosiose tarnybose.

Atakuota naftos perdirbimo gamykla

Pasak šaltinių Ukrainos karinėje žvalgyboje, dronai-kamikadzės atakavo keletą kuro ir energetikos objektų keliuose Rusijos regionuose.

Visų pirma bepiločiai orlaiviai smogė naftos perdirbimo gamyklai Smolensko srityje ir mažiausiai dviem elektros pastotėms Kalugoje ir Brianske.

Liudininkai ir žurnalistai pažymi, kad objektus atakavo mažiausiai penkiasdešimt dronų.

Naktiniai sprogimai Rusijoje

Verta paminėti, kad balandžio 20-osios naktį rusai socialiniuose tinkluose skundėsi sprogimais ir dronų atakomis. Rusijos gynybos ministerija patikino, kad šešiuose regionuose esą numušė 50 dronų.

Pavyzdžiui, Briansko srityje kilo gaisras energetikos infrastruktūros objekte. Internete rusai išplatino filmuotą medžiagą apie didelio masto gaisrą.

Smolensko srities gubernatorius patvirtino, kad buvo atakuotas kuro ir energetikos objektas. Liudininkai pranešė, kad dronai smogė bendrovės „LUKoil“ naftos saugyklai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius