Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gamyklos dūzgia, nauji butai graibstomi ir vis daugiau darbo vietų – Kinija skelbia pasauliui apie atsigavimą

Gamyklos dūzgia, nauji butai graibstomi, dygsta vis daugiau naujų darbo vietų. Kinija penktadienį paskelbė savo naujus ekonomikos duomenis – jie rodo įspūdingą popandeminį šuolį. Kyla klausimas, ar ir mažoms Kinijos įmonėms bei kinų vartotojams nubyra kažkiek naudos.
Banknotas
Kinijos juanis / 123RF.com nuotr.

Kinija penktadienį pranešė, kad jos ekonomika per pirmuosius tris šių metų mėnesius augo net 18,3 procentų, palyginti su tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu.

Nors šis augimas staigus, jis ne tik parodo, kaip Kinijai sekasi dabar, bet ir atspindi praeitį – šalies produkcija per pirmąjį 2020 metų ketvirtį sumažėjo 6,8 procento, palyginti su ankstesniais metais.

Prieš metus ištisi miestai buvo sukaustyti karantino, lėktuvai nutupdyti, o greitkeliai užblokuoti, siekiant suvaldyti negailestingojo viruso plitimą. Šiandien pasaulinė kompiuterių ekranų ir vaizdo konsolių, kurias gamina Kinija, paklausa auga, nes žmonės tebedirba namuose, o pandemija dar nenugalėta.

Ši paklausa išliko, nes pašalpas gavę amerikiečiai noriai leidžia pinigus terasos baldams, elektronikai ir kitoms Kinijos gamyklose gaminamoms prekėms.

Kinijos atsigavimą skatina ir didelė infrastruktūra. Miestuose visur sukiojasi statybiniai kranai. Greitkelių ir geležinkelių statybos projektai sukuria trumpalaikių darbo vietų. Prekyba nekilnojamuoju turtu taip pat padeda sustiprinti ekonominę veiklą.

Tačiau yra riba, kiek eksportas ir investicijos į nekilnojamąjį turtą gali palaikyti Kinijos augimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius