-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Gazos Ruože areštuojant įtariamą sprogdintoją žuvo du „Hamas“ pajėgų nariai

Gazos Ruože per ketvirtadienio reidą, kurio metu buvo areštuotas neseniai prieš palestiniečių premjerą įvykdytos atakos įtariamasis, žuvo du šį anklavą kontroliuojančio islamistų judėjimo „Hamas“ saugumo pajėgų nariai, pranešė pareigūnai.
„Hamas“ kovotojai
„Hamas“ kovotojai/Asociatyvinė nuotr. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Hamas“ aukšto rango pareigūnas Salahas al Bardawilas paskelbė pareiškimą, kad per reidą buvo areštuotas įtariamasis ir du jo bendrininkai, bet žuvo du saugumo pajėgų nariai.

Naujienų agentūros AFP korespondentas ligoninėje matė dviejų saugumo pajėgų narių palaikus. Policijos aukšto rango pareigūnas, kuris nenorėjo skelbti savo pavardės, taip pat patvirtino jų žūtį.

Per minimą reidą Nuseirate centrinėje Gazos Ruožo dalyje kilo susirėmimas.

Šiame palestiniečių anklave taip pat buvo įsteigta dešimtys naujų patikrinimo postų, ginkluoti saugumo pajėgų nariai tikrina automobilius, pranešė AFP korespondentas.

Palestiniečių premjeras Rami Hamdallah per pakelės bombos sprogimą prie jo kortežo nenukentėjo. Palestiniečių pareigūnai šią kovo 13 dienos ataką vadino bandymu nužudyti, bet galimo motyvo „Hamas“ nenurodė.

R.Hamdallah, palestiniečių prezidento Mahmudo Abbaso Palestinos Autonomijos vyriausybės vadovas, buvo atvykęs į Gazos Ruožą su retu vizitu.

Pirmadienį M.Abbasas dėl sprogimo prie premjero kortežo apkaltino „Hamas“ ir sakė, kad reaguodamas imsis naujų priemonių, bet konkrečių detalių nepateikė.

„Scanpix“/AP nuotr./Mahmoudas Abbasas
„Scanpix“/AP nuotr./Mahmoudas Abbasas

„Hamas“ prieš dešimtmetį perėmus Gazos Ruožo kontrolę, šis islamistų judėjimas ir Vakarų Krante įsikūrusi Palestinos Autonomija tapo priešininkais.

Išpuolis prieš premjerą tikriausiai sužlugdė paskutines viltis dėl „Hamas“ ir Palestinos Autonomijoje dominuojančios M.Abbaso partijos „Fatah“ sudaryto susitaikymo susitarimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius