-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gazos Ruože mirė Izraelio pajėgų ugnies sužeistas palestinietis

Gazos Ruože mirė  Izraelio pajėgų ugnies sužeistas palestinietis, pirmadienį pranešė islamistų judėjimo „Hamas“ kontroliuojamo anklavo sveikatos apsaugos ministerija.
Palestinietis protestuotojas
Palestinietis protestuotojas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

20-metis Abdullah Shamali mirė praėjusią naktį nuo šautinės žaizdos pilve. Jis buvo sužeistas penktadienį Rafache, šalia Gazos Ruožo sienos su Izraeliu, nurodė ministerijos atstovas spaudai.

A.Shamali yra vienas iš penkių palestiniečių demonstrantų, žuvusių ar patyrusių mirtinų sužalojimų penktadienį Gazos Ruože. Tarp aukų yra ir vienas 15-metis.

Nuo kovo 30-osios, kai palestiniečiai pradėjo Didžiuoju sugrįžimo žygiu pavadintus protestus, nuo izraelio pajėgų ugnies jau žuvo 39 žmonės.

Dešimtys tūkstančių palestiniečių šiame anklave, apsuptame Izraelio, Egipto ir Viduržemio jūros, penktadienį vėl susirinko pasienyje reikalauti, kad palestiniečiams pabėgėliams būtų leista sugrįžti į savo namus, dabar esančius Izraelio teritorijoje.

Protestuotojams ėmus mėtyti į Izraelio karius akmenis ir ridenti degančias padangas, šie atsakė ugnimi. Buvo sužeisti šimtai žmonių.

Izraelio armija tvirtina, kad kariai šaudo tik tada, kai kyla grėsmė jų gyvybei, jie bando sutrukdyti protestuotojams apgadinti sienos tvorą arba patekti į Izraelio teritoriją.

Penktadienį buvo pašauti arba nukentėjo nuo ašarinių dujų daugiau nei 440 demonstrantų, nurodė gelbėtojai.

Izraelis sulaukė griežtos žmogaus teisių aktyvistų kritikos dėl savo veiksmų, o Europos Sąjunga ir Jungtinės Tautos paragino atlikti nepriklausomą tyrimą dėl žmonių žūčių.

Žydų valstybė jau dešimtmetį taiko Gazos Ruožui blokadą. Ji nuo 2008 metų triskart kariavo su „Hamas“ ir tvirtina, kad blokada būtina siekiant izoliuoti šį islamistų judėjimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius