-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gazos Ruožo ligoninėje miręs palestinietis tapo penktadieninių protestų ketvirtąja auka

Izraelio pajėgų pašautas vienas palestinietis šeštadienį mirė Gazos Ruožo ligoninėje ir tapo ankstesnę dieną pasienyje vykusių protestų ketvirtąja auka, paskelbė anklavo sveikatos apsaugos pareigūnai.
Gazos palestiniečiai gedi žuvusiųjų
Gazos palestiniečiai gedi žuvusiųjų / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Aymanas Shehris buvo pašautas į pilvą Gazos Ruožo centriniame mieste Deir al Baloje, naujienų agentūrai AFP pranešė sveikatos apsaugos ministerijos atstovas Ashrafas al Qudra.

Pasak ministerijos, dar trys palestiniečiai, įskaitant vieną 16-metį, žuvo penktadienį per izraeliečių ugnį, palei Gazos Ruožo sieną kilus protestams ir susirėmimams.

Izraelio kariuomenės teigimu, pasienyje iš viso susirinko apie 8 tūkst. palestiniečių, kurie degino padangas ir sviedė padegamąją bombą, bet ši karių nepasiekė. Kariuomenė tvirtina pradėjusi šaudyti „laikydamasi atitinkamų procedūrų“.

Per demonstracijas buvo sužeista 40 palestiniečių, tarp jų du žurnalistai ir keturi greitosios pagalbos paramedikai, pažymėjo A.al Qudra.

Nuo kovo 30-osios, kai Gazos Ruože prasidėjo virtinė protestų, žydų valstybės pajėgos nukovė mažiausiai 239 palestiniečius: dauguma jų žuvo per protestus ir susirėmimus, o kai kurie – per tankų ir aviacijos smūgius.

Per tą laikotarpį taip pat žuvo du Izraelio kariškiai: vieną jų nušovė palestiniečių snaiperis, o kitas žuvo per nutrauktą izraeliečių specialiųjų pajėgų operaciją Gazos Ruože.

Demonstrantai reikalauja, kad palestiniečių pabėgėliams būtų leisti sugrįžti į savo buvusius namus, dabar esančius Izraelio teritorijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius