Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gdynėje restoraną įkūręs ukrainietis: „Putino gerbėjams įeiti draudžiama“

Lenkijos pajūrio mieste Gdynėje gruodį duris atidarė naujas restoranas „Mažoji Ukraina“ („Mała Ukraina“). Vieta galbūt niekuo neišsiskirtų, tačiau ant jos durų puikuojasi skelbimas „Putino gerbėjams įeiti draudžiama“, rašo gazeta.pl. Užtat mielai priimami klientai su šunimis. Restorano savininkas Vadimas Sikerka atviras – šunis savo restorane jam matyti yra maloniau nei Vladimiro Putino pasekėjus.
Restorano „Mažoji Ukraina“ Gdynėje durys papuoštos lipdukais su užrašais, kad V.Putino gerbėjams čia ne vieta.
Restorano „Mažoji Ukraina“ Gdynėje durys papuoštos lipdukais su užrašais, kad V.Putino gerbėjams čia ne vieta. / „Mažoji Ukraina“ profilio „Facebook“ nuotr.

Ši vieta Gdynėje nuo pat pirmųjų dienų kelia prieštaringas diskusijas. „Galima pas mus ateiti su šunimi, bet ne su V.Putino veiksmams palankiomis pažiūromis. Persikraustėme į Lenkiją, bet Ukrainoje tebegyvena daug mūsų artimųjų. Šis lipdukas yra vienintelis būdas, kaip galime jiems padėti. Priešinamės politikai, kuri naikina daugybės ukrainiečių gyvenimus“, – aiškino restorano „Mažoji Ukraina“ savininkas V.Sikerka.

Vadimas su žmona Viktorija gyveno Kijeve, kur turėjo didelį restoraną ir įmonę. Į Lenkijos pajūrį jie persikraustė prieš tris mėnesius, o dabar atidarė savo restoraną. Kaip tvirtina vyras, Lenkijoje jiems geriau.

„Vis dėlto negalime toleruoti to, kad vyksta Ukrainoje, situacija yra labai sunki. Dėl to yra kaltas V.Putinas, rusai vis aktyviau jį remia, nes žiniasklaidoje nuolat pasirodo neteisingų žinių apie Ukrainą, ES. Tokia yra V.Putino propaganda, o mes ėmėmės savo, nors ir mažesniais mastais“, – teigė ukrainietis.

Šeima įkūrė ir fondą „Ištiesk Ukrainai ranką“, tokiu būdu norėdami paremti tautiečius.

Panašių atvejų Lenkijoje yra buvę. Pernai gegužę Zakopanės viešbučio savininkas pareiškė, kad V.Putino rėmėjų jam nereikia. Rugsėjį Sopoto restorano savininkas iškabino ant durų skelbimą „Rusų neaptarnauju“. Šiuo atveju rusams draudimas užeiti netaikomas, kalbama apie įvairių tautybių lankytojus, kurie jaučia simpatijas V.Putino veiklai.

„Mažoji Ukraina“ profilio „Facebook“ nuotr./Restorano „Mažoji Ukraina“ Gdynėje durys papuoštos lipdukais su užrašais, kad V.Putino gerbėjams čia ne vieta.
„Mažoji Ukraina“ profilio „Facebook“ nuotr./Restorano „Mažoji Ukraina“ Gdynėje durys papuoštos lipdukais su užrašais, kad V.Putino gerbėjams čia ne vieta.

Vis dėlto nors teisininkai tikina, kad toks skelbimas neprieštarauja teisės aktams, turizmo agentūrų atstovams ši idėja nepatinka. Jų atstovai tikina nenorintys painioti politikos ir turizmo, panašios nuomonės laikosi ir Gdynės prezidentas Wojciechas Szczurekas: „Gyvename laisvoje valstybėje ir kiekvienas turi teisę išsakyti savo pažiūras, bet maitinimo įstaiga gal nėra vieta politiniams ginčams.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius