-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Generolas: JAV nori, kad koalicija gintų strateginės reikšmės Persijos įlankos vandenis

JAV siekia suformuoti koaliciją, kuri užtikrintų laivybos laisvę strateginę reikšmę turinčiuose Persijos įlankos vandenyse pablogėjus santykiams tarp Vašingtono ir Teherano, antradienį žiniasklaidai sakė JAV štabų vadų komiteto pirmininkas.
Josephas Dunfordas
Josephas Dunfordas / „Scanpix“/AP nuotr.

Įtampa regione, per kurį transportuojama beveik trečdalis pasaulio naftos, smarkiai padidėjo pastarosiomis savaitėmis. JAV kaltina Iraną dėl išpuolių prieš tanklaivius regione, be to, Teheranas numušė amerikiečių droną.

„Šiuo metu bendraujame su virtine šalių ir aiškinamės, ar galime suburti koaliciją, kuri užtikrintų laivybos laisvę Hormūzo ir Bab al Mandebo sąsiauriuose“, – vaizdo įraše, kurį paskelbė naujienų agentūra „Reuters“, sako Štabų vadų komiteto pirmininkas generolas Josephas Dunfordas.

„Manau, kad turbūt per ateinančias porą savaičių nustatysime, kurios šalys turi politinės valios paremti tą iniciatyvą, o tada tiesiogiai dirbsime su kariškiais, kad nustatytume konkrečius pajėgumus, kurie tai rems“, – sakė J.Dunfordas.

Jungtinės Valstijos užtikrins „jūrų srities informuotumą ir sekimą“, o laivus lydės šalys, su kurių vėliavomis jie plaukioja, nurodė generolas.

JAV valstybės sekretorius Mike'as Pompeo praėjusį mėnesį išreiškė viltį, jog daugiau kaip 20 šalių, tarp jų Jungtiniai Arabų Emyratai (JAE) ir Saudo Arabija, drauge sieks užtikrinti laivybos saugumą.

„Mums reikės jūsų visų dalyvavimo, jūsų kariškių, – sakė M.Pompeo. – Prezidentas labai nori pasakyti, kad Jungtinės Valstijos už tai nemoka.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius