Karštas vasaros pasiūlymas! Prenumerata visai vasarai tik - 1,49 Eur.
Išbandyti
2022 10 21

Geri norai paskandino Liz Truss – ar jos likimas taps pavyzdžiu kitiems?

Jungtinės Karalystės ministrei pirmininkei Liz Truss jos trumpos kadencijos pabaiga atėjo ketvirtadienį per vidurdienį vykusį susitikimą su konservatorių partijos grandais. Tačiau jos likimas politikoje buvo užantspauduotas dar prieš tris savaites, kai prekiautojai valiuta ir obligacijomis sureagavo į jos naują fiskalinę programą – svaro ir kito šalies finansinio turto vertė nėrė žemyn.
Liz Truss
Liz Truss / AP/„Scanpix“ nuotr.

Greitas ir negailestingas rinkos nuosprendis dėl L.Truss mokesčių mažinimo darbotvarkės sužlugdė jos patikimumą, pablogino Didžiosios Britanijos reputaciją tarp investuotojų, padidino būsto paskolų palūkanų normas, nusmukdė svarą tiek, kad jis beveik tapo lygus Amerikos doleriui ir privertė Anglijos banką įsikišti, kad padėtų pakelti britų obligacijų vertę.

Ši nepalanki reakcija, matuojama kas sekundę besikeičiančiais obligacijų pajamingumo ir valiutų kursų svyravimais, buvo svarbesnė nei triukšmingas L.Trusso kabineto ministrų pasitraukimas ar konservatorių įstatymų leidėjų nerimas, dėl kurio jos pozicija galiausiai išklibo.

Dėl šios priežasties pasaulio lyderiai, patys kamuojami ekonominių iššūkių, sumaištį Didžiojoje Britanijoje stebi su dideliu nerimu, susirūpinę dėl pačios Britanijos stabilumo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Leiskite sau pasijusti geriau
Reklama
„Huawei Watch Fit 3“ – laikrodis, skatinantis pozityvius sveikatos įpročius
Reklama
Pekla ar gyvybės pradžia? Atskleidė, kaip kiekvienas grožio entuziastas gali prisidėti prie pelkių išsaugojimo
Reklama
Energetikos ekspertas: elektros sistema be smegenų – tarsi primityvus organizmas, nesiorientuojantis aplinkoje
Užsisakykite
15min naujienlaiškius