Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Giedrė Žickytė pakraupusi: prekybos centras Čilėje per žemės drebėjimą užrakino duris, kad pirkėjai susimokėtų

Žemės drebėjimų jau parą purtomoje Čilėje šiuo metu viešinti režisierė Giedrė Žickytė nustėro sužinojusi, kad vienas iš Santjago prekybos centrų per patį stipriausią žemės drebėjimo smūgį užrakino duris ir nuleido apsaugines žaliuzes tik tam, kad žmonės neišeitų nesusimokėję.

Šiaip, pagal nustatytas taisykles, per žemės drebėjimus žmonėms rekomenduojama išeiti į lauką, tačiau prekybos centras „Lider“ tai padaryti pirkėjams uždraudė. Pamatę nuleistas apsaugines žaliuzes žmonės puolė į paniką. Prekybos centro sprendimas buvo nufilmuotas.

G.Žickytė sako, kad šis atvejis šiandien vienas labiausiai aptarinėjamų Čilėje, nes žmonės pasibaisėję prekybos centro darbuotojų sprendimu.

Pasak režisierės, virpesiai buvo justi visą naktį ir tebesijaučia išaušus dienai. „Pastatas visą naktį siūbavo. Nebuvo ramu. Ir dabar kartais truputį dreba, bet jau ramiau. Visi tik apie drebėjimą ir kalba. Mūsų montuotojas sakė, kad su savo vaiku visą naktį žiūrėjo į siūbuojančius elektros šviestuvus gatvėse. O vieno draugo senelis ėjo miegoti apsirengęs, kad iškart galėtų evakuotis. Visi sutinka tik, kad šis drebėjimas nepalyginamai silpnesnis palyginti su 2010-ųjų, kai neįmanoma buvo pastovėti ant kojų“, – pasakojo G.Žickytė.

Didelės grėsmės režisierei nebuvo kilę, tačiau vietiniai juokiasi iš to, kaip jai buvo paaiškinta esą Čilėje visi pastatai saugūs ir drebėjimams atsparūs. Ryte G.Žickytė išgirdo, kad taip kalbama tik apie tokius pastatus, kurie jau yra patyrę žemės drebėjimą. Tačiau režisierė apsistojusi naujutėlaičiame viešbutyje, kuris dar „nepatikrintas“.

Dėl žemės drebėjimo gyvenimas Čilėje nesustojo. Tik daugelis šiek tiek išsimušė iš darbinio ritmo, mat dalijosi nakties išgyvenimais.

G.Žickytė Čilėje montuoja naują filmą, kurį šioje šalyje nufilmavo dar pernai. Kitą savaitę režisierė jau turėtų grįžti į Lietuvą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius