-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 04 04 /17:52

Ginče dėl apnuodyto šnipo S.Skripalio V.Putinas ragina vadovautis „sveiku protu“

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas trečiadienį pareiškė, kad ginče su Vakarais dėl buvusio rusų šnipo apnuodijimo Anglijoje būtina vadovautis „sveiku protu“.
V.Putinas kreipėsi į dešimtis tūkstančių gerbėjų Maskvos Lužnikų stadione
Ginče dėl apnuodyto šnipo Sergejaus Skripalio Vladimiras Putinas ragina vadovautis „sveiku protu“ / „Scanpix“/AP nuotr.

Didžioji Britanija dėl kovo 4-ąją pietiniame Anglijos Solsberio mieste įvykusio incidento, kai buvo apnuodytas buvęs rusų dvigubas agentas Sergejus Skripalis ir jo dukra Julija, kaltina Maskvą. Kremlius savo ruožtu šiuos kaltinimus neigia.

V.Putinas: „Mums reikia veikti vadovaujantis sveikų politinių procesų gairėmis, paremtomis tarptautinės teisės pagrindinėmis normomis.“

„Tikimės, kad galiausiai įsivyraus sveikas protas, ir daugiau nebebus tokios žalos tarptautiniams santykiams, kokią matėme pastaruoju metu“, – sakė V. Putinas po derybų dėl Sirijos Ankaroje.

Pasak jo, vadovautis sveiku protu būtina ne vien ginče dėl atakos prieš S. Skripalį, „bet ir visuose kituose tarptautinių santykių aspektuose“.

„Mums reikia veikti vadovaujantis sveikų politinių procesų gairėmis, paremtomis tarptautinės teisės pagrindinėmis normomis“, – sakė V.Putinas, dalyvavęs trečiadienį vykusiame trišaliame viršūnių susitikime su Turkijos lyderiu Recepu Tayyipu Erdoganu ir Irano vadovu Hassanu Rouhani.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Sergejus Skripalis teisme Rusijoje
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Sergejus Skripalis teisme Rusijoje

„Tada situacija pasaulyje taps nuspėjamesnė ir stabilesnė“, – pridūrė Rusijos lyderis.

V.Putino komentarai pasirodė po to, kai Rusija ir Britanija anksčiau trečiadienį apsikeitė kandžiomis pastabomis tarptautinėje cheminių ginklų priežiūros organizacijoje, Maskvai kaltinant britų ir JAV slaptąsias tarnybas prisidėjus prie S.Skripalio apnuodijimo Anglijoje.

Rusijos pasiūlymą atlikti bendrą tyrimą dėl buvusio šnipo S.Skripalio ir jo dukters apnuodijimo nervus paralyžiuojančia medžiaga Britanija pavadino „ydingu“ ir jį atmetė kaip „apgaulingą manevrą“.

Tačiau Rusijos pareigūnai atsikirto, kad kaltinimai Maskvai šios atakos organizavimu yra „groteskiška provokacija.., kurią grubiai sukurpė britų ir JAV saugumo tarnybos“.

Pirmasis po Antrojo pasaulinio karo cheminių ginklų panaudojimo Europoje atvejis smarkiai atšaldė Maskvos ir Vakarų šalių santykius. Abi pusės išsiuntė daugiau kaip po 150 diplomatų.

Britanija taip pat įšaldė aukšto lygio diplomatinius kontaktus su Rusija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius