Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ginklų kontrolės JAV kritikai: banko kortelės gali būti tiek pat pavojingos kiek ir šautuvai

Naujojo Hampšyro Atstovų Rūmų respublikonai piktinasi demokratų siūlomu įstatymu, kuris uždraustų įstatymų kūrėjams į rūmus atsinešti ginklus.
Respublikonai tvirtina, kad banko kortelės gali būti tiek pat pavojingos kiek šautuvai
Respublikonai tvirtina, kad banko kortelės gali būti tiek pat pavojingos kiek šautuvai / 123rf nuotr.

Jie tvirtina, kad tokie daiktai kaip parkeriai ar kreditinės kortelės tuomet gali būti taip pat laikomi ginklais, rašo „Think Progress“.

Kelis dešimtečius įstatymai draudė į Atstovų Rūmus įsinešti ginklus, tačiau 2010 metais valdžią perėmus respublikonams šie draudimą greitai panaikino. 2012 metų lapritį daugumą Rūmuose atgavo demokratai, ir jau per pirmąją sesiją patvirtino draudimą, panašų į anksčiau buvusį.

Respublikonai užsipuolė draudimą kaip pažeidžiantį Antrąją JAV Konstitucijos pataisą ir pareiškė, kad tai yra spartus ritimasis žemyn. „Ginklas dėkle nėra mirtinas ginklas... Tačiau bet kas gali būti panaudotas kaip mirtinas ginklas. Kreditine kortele galima perpjauti kam nors gerklę“, – aiškino Danas Dumaine'as.

Naujojo Hampšyro respublikonai tikino, kad leidimas į Rūmus įsinešti ginklus iš tikrųjų yra vardan saugumo, jeigu į Rūmus patektų šaulys. Visgi „Mother Jones“ atliktas tyrimas rodo, kad nė vienas šaulys per žudynes nebuvo sustabdytas civilio su ginklu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius