-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Graikijoje areštuotas ultradešiniosios partijos „Auksinė aušra“ lyderis

Graikijos policija šeštadienį areštavo radikalios dešiniosios partijos „Auksinė aušra“ vadovą, du įstatymų leidėjus ir 10 kitų partijos narių – jie kaltinami nusikalstamos organizacijos steigimu, o vienas jų – antifašisto reperio nužudymu, pranešė teisėsauga.
Nikolajus Michaloliakas
Nikolajus Michaloliakas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Graikija Nužudymas

Pareigūnai nurodė, kad tarp suimtųjų yra partijos lyderis Nikolajus Michaloliakas ir atstovas spaudai Ilijas Kasidiaris. Visiems sulaikytiems kaltinimai bus oficialiai pareikšti vėliau teisme.

Policija tiria šios partijos sąsajas su antifašisto reperio nužudymu, dėl kurio prisipažinęs asmuo sakė esąs partijos „Auksinė aušra“ šalininkas. 34 metų hiphopo atlikėjo Pavlo Fiso nužudymas rugsėjo 17 dieną sukėlė įnirtingus protestus Atėnuose.

„Auksinė aušra“, trečioji pagal populiarumą partija Graikijoje, neigia bet kokius ryšius su įtariamu žudiku. N.Michaloliakas net perspėjo, kad 18 įstatymų leidėjų pasitrauks iš parlamento, jeigu nesiliaus šios partijos persekiojimas.

Jeigu potencialius pakartotinus rinkimus laimėtų opozicija, kaip rodo kai kurios apklausos, trapi Graikijos dviejų partijų koalicija politiškai būtų neparemta, tvirtina N.Michaloliakas.

Parlamente, kuriame yra 300 vietų, „Auksinė aušra“ turi 18 įstatymų leidėjų ir apklausose iki minėto nužudymo pelnydavo iki 14 proc. palaikančiųjų. Tačiau šią savaitę jos populiarumas smuko iki 6,7 procento.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius