Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Graikijoje dviem rusams už nelegalių migrantų gabenimą skirta po 253 metus nelaisvės

Graikijos teismas dviem rusų jūreiviams už nelegalių migrantų gabenimą skyrė itin ilgas įkalinimo bausmes, pranešė pareigūnai.
Migrantai Egėjo jūroje
Migrantai Egėjo jūroje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Konstantinui Semionovui ir Ivanui Voznikovcevui skirta po 253 metus laisvės atėmimo už nelegalios migracijos organizavimą, prekybą žmonėmis ir neteisėtą Graikijos sienos kirtimą“, – naujienų agentūrai „Interfax“ antradienį sakė Tarptautinio žmogaus teisių gynimo komiteto padalinio Rusijoje vicepirmininkas Ivanas Melnikovas.

Pasak jo, už kiekvieną migrantą, kurių laive buvo per 20, jūreiviams buvo skirta nuo 7 iki 12 metų nelaisvės. Papildomos laisvės atėmimo bausmės jiems buvo skirtos už kitus inkriminuojamus nusikaltimus.

I.Melnikovas pažymėjo, kad teisme jūreiviai savo kaltės nepripažino.

Nuteistieji tvirtina, kad atvyko į Turkiją dirbti: jie turėjo plukdyti turistus.

„Po mokymų rusai išplaukė į jūrą, tačiau jų jachta nekart sugedo, jie apie tai pranešė darbdaviui.

Darbdavys pažadėjo atsiųsti pagalbą, tačiau į sutartą vietą vietoje valties su atsarginėmis dalimis prie laivo atplaukė vandens transporto priemonės su nelegalais.

Darbdavys pagrasino susidoroti su jūreiviais, todėl mūsų vaikinai buvo priversti įsileisti nelegalus į laivą“, – sakė I.Melnikovas.

Anot jo, Graikijos teismas neatsižvelgė į jūreivių argumentus, o jiems atstovauti paskirtas advokatas praktiškai su jais nebendravo.

„Jūreivių artimieji socialiniuose tinkluose sukūrė grupę ir renka lėšas advokatų paslaugoms apmokėti bei kitiems kalinių poreikiams“, – sakė I.Melnikovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius