Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 12 04 /19:12

Graikijoje išprovokavo pasipiktinimą premjero pasivažinėjimas dviračiu

Graikijos ministras pirmininkas Kiriakas Micotakis penktadienį išprovokavo pasipiktinimą visuomenėje dėl savo pasivažinėjimo dviračiu kalnuose, nes šia savo išvyka, kaip manoma, jis pažeidė šalyje galiojančias griežtas karantino taisykles.
Kiriakas Micotakis
Kiriakas Micotakis / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.

Praėjusią savaitę paskelbtose nuotraukose ir vaizdo medžiagoje matyti K.Micotakis ir jo žmona motokroso sportininkų kompanijoje ant Parnitos kalno, esančio už 45 km nuo Atėnų.

Dar didesnį pasipiktinimą sukėlė faktas, kad premjeras pozavo kartu su penkiais vyrais, ir nė vienas iš jų nedėvėjo apsauginių kaukių.

Pagal lapkričio 7 dieną įsigaliojusias ir vėliau iki gruodžio 14 dienos pratęstas karantino taisykles, gyventojams leidžiama sportuoti tik šalia savo namų, o išeinant į lauką be rimtos priežasties gali būti paskirta mažiausiai 300 eurų bauda.

VIDEO: Jungtinė Karalystė tapo pirmąja šalimi pasaulyje, leidusia naudoti vakciną nuo COVID-19 – skiepyti pradės jau kitą savaitę

Be to, viešose vietose privaloma dėvėti kaukes pagal priemones, kurias patvirtino pats K.Micotakis.

Beveik 4 tūkst. vyriausybės vadovo veiksmais pasipiktinusių žmonių specialioje „Facebook“ grupėje pažadėjo šeštadienį dviračiais nuvažiuoti į Parnitą.

Vyriausybės atstovas spaudai Stelijas Pecas šią savaitę pareiškė, jog karantinas suteikia „didesnį lankstumą sportuojantiems asmenims, [įskaitant] važinėjančius dviračiu“.

„Ministras pirmininkas yra žmogus, jis daro tai, ką padarytų bet kuris graikas – niekada neatsisakytų nusifotografuoti ir su kuo nors pasikalbėti“, – radijui „Skai“ sakė S.Pecas.

„Pareiškime, kurį ministras pirmininkas padarė lapkričio 5 dieną, jis atkreipė dėmesį, kad per antrąjį karantiną „žmonės privalo turėti vienokią ar kitokią galimybę išeiti, pasimankštinti, pabėgioti, pasivaikščioti, pasivažinėti dviračiu“, – sakoma jo laiške naujienų agentūrai AFP.

„Kol laikomasi pagrindinių taisyklių, mankšta, pasivaikščiojimas parke arba po kalnus, yra dalykai, į kuriuos žiūrėsime lanksčiau“, – nurodė S.Pecas.

Tačiau civilinės saugos viceministras Nikas Hardalijas lapkričio 11 dieną paskelbė „griežtą rekomendaciją“, nurodydamas, kad bet kokia asmeninė mankšta turi vykti, „pageidautina, prie piliečių namų“ ir ne didesnėmis nei trijų žmonių grupėmis.

„Mes norime, kad žmonės išeitų iš savo namų tik tada, kai tai yra visiškai būtina“, – sakė K.Micotakis lapkričio 5 dieną.

Opozicijos partijos apkaltino K.Micotakį rodant aroganciją tokiu metu, kai šalyje ribojami protestai ir sulaikomi socialinio atstumo nesilaikantys demonstrantai.

„Esate Versalio vyriausybė... vyriausybė, pilna Louis ir Marie Antoinette “, – parlamente sakė pagrindinės opozicinės kairiosios partijos lyderis Aleksis Cipras, kalbėdamas apie revoliucionierių nuverstą Prancūzijos karališkąją šeimą.

Graikijoje nuo koronaviruso mirė jau daugiau nei 2 800 žmonių, iš jų 98 – penktadienį.

Penktadienį Graikijoje buvo pranešta apie daugiau nei 1 600 naujų užsikrėtimo COVID-19 atvejų.

Bendras COVID-19 atvejų skaičius Graikijoje viršija 113 000. Daugiau nei 600 žmonių yra gydomi intensyvios terapijos skyriuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius