Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Graikijos audinių fermose nustatyta koronavirusu užsikrėtusių žvėrelių

Graikijos šiaurinėje dalyje esančiose dviejose kailinių žvėrelių fermose nustatyta audinių koronavirusinės infekcijos atvejų, penktadienį paskelbė britų leidinys „The Guardian“, cituodamas Graikijos žemės ūkio ministeriją.
Audinių ferma
Audinių ferma / „Scanpix“ nuotr.

Atlikti tyrimai parodė, kad naujuoju pandeminiu koronavirusu užsikrėtė ir gyvūnų veisėjas, dirbantis vienoje iš tų fermų Kozanės rajone. Tyrimai dėl koronavirusinės infekcijos buvo atlikti ir kitiems fermos darbuotojams. Ūkis įpareigotas sunaikinti 2,5 tūkst. fermoje augintų audinių.

Tačiau, remiantis „The Guardian“, pas audines aptiktas virusas nėra mutavusi žmonėms nustatomo COVID-19 viruso forma.

Pasak britų leidinio, audinių veisimas yra svarbus Kozanės ir kaimyninio Kastorijos regiono, kur yra antra ferma, ekonomikos sektorius.

Anksčiau COVID-19 užsikrėtusių audinių fermų buvo aptikta šešiose valstybėse – Nyderlanduose, Ispanijoje, Italijoje, Danijoje, JAV ir Švedijoje. Nuo rugpjūčio mėnesio JAV buvo sunaikinta 15 tūkst. šių žvėrelių.

Dėl naujojo koronaviruso įvairiose pasaulio šalyse jau numarinta keli milijonai šių žvėrelių. Danijos valdžia norėjo sunaikinti visas šalies fermose auginamas audines, tačiau paaiškėjo, kad neturi teisinių įgaliojimų to reikalauti iš ūkininkų.

Dabar Danijos parlamentui pateiktas įstatymo projektas, kuriuo numatoma iki 2022 metų uždrausti veisti audines.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius