Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Graikijos nacionalistų partija sukurs koaliciją su rinkimus laimėjusia kairiųjų „Syriza“

Mažos Graikijos nacionalistų partijos „Nepriklausomi graikai“ lyderis pirmadienį paskelbė, kad jo judėjimas sudarys koaliciją su pirmalaikius parlamento rinkimus laimėjusia kairiųjų partija „Syriza“, kuri yra nusistačiusi prieš griežto taupymo politiką.
Aleksis Cipras
Aleksis Cipras / „Scanpix“/AP nuotr.
Temos: 2 Partija Graikija

„Nuo šio momento egzistuoja vyriausybė: mes suteiksime pasitikėjimo balsą naujajam premjerui“, – „Nepriklausomų graikų“ lyderis Panas Kamenas sakė po susitikimo su „Syriza“ vadovu Aleksiu Cipru, kurio partija laimėjo sekmadienį vykusius rinkimus.

Vienas „Syriza“ šaltinis sakė, kad abi partijos „susivienys, kad užtikrintų daugumą parlamente ir suformuotų vyriausybę“.

Suskaičiavus beveik visus balsus paaiškėjo, kad „Syriza“ turės 149 mandatus 300 vietų parlamente, o naujoji koalicija su „Nepriklausomais graikais“ turės 162 vietų daugumą

Suskaičiavus beveik visus balsus paaiškėjo, kad „Syriza“ turės 149 mandatus 300 vietų parlamente, o naujoji koalicija su „Nepriklausomais graikais“ turės 162 vietų daugumą.

„Syriza“ taps pirmąja Europos Sąjungoje į valdžią atėjusia prieš griežtą taupymą pasisakančia partija, o A.Cipras bus jauniausias Graikijos premjeras per pastaruosius 150 metų.

Rinkimus laimėjus šiai kairiųjų partijai didėja abejonės dėl Graikijai suteikto finansinės pagalbos paketo ateities. Taip pat baiminamasi, kad Graikija gali pasitraukti iš euro zonos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius