Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Graikijos policija iš savavališkai užimtų būstų Atėnuose iškeldino per 260 migrantų

Atėnų policija ketvirtadienį iškeldino per 260 migrantų, įskaitant dešimtis vaikų, iš dviejų savavališkai užimtų būstų miesto centre, naujajai konservatyvių pažiūrų vyriausybė pažadėjus įvesti „tvarką“.
Atėnuose iškeldinami migrantai
Atėnuose iškeldinami migrantai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Iš viso 269 žmonės buvo iškraustyti ir nugabenti į policijos nuovadas nustatyti tapatybės, nurodoma teisėsaugos išplatintame pareiškime.

Visuomeninė televizija ERT parodė, kaip į autobusus lipa migrantai, dalis kurių laikė plastikinius maišus su savo daiktais.

Du apleisti būstai buvo neteisėtai užimti 2016 metais, informavo policija.

Šiuos reidus pasmerkė prieš politinį elitą nusistačiusios ir solidarumo grupės bei žmogaus teisių organizacijos, teigiančios, kad teisėsauga nesąžiningai pasielgė su migrantų šeimomis, kurios kitu atveju gyventų lauke.

Atėnuose tūkstančiai antivyriausybinių protestuotojų šeštadienį surengė eiseną, per kurią reikalavo neliesti nelegalių stovyklų.

Liepą išrinktas naujasis ministras pirmininkas Kiriakas Micotakis žadėjo kovoti su „neteisėtumu“. Birželį išrinktas Atėnų meras Kostas Bakojanis, kuris yra premjero sūnėnas, taip pat pareiškė, kad saugumo užtikrinimas bus vienas svarbiausių jo prioritetų.

K.Bakojanio teigimu, norint, kad tokius sostinės objektus kaip Nacionalinis archeologijos muziejus ir Atėnų politechnikos universitetas, esančius rajonuose, kur klesti prekyba narkotikais, vėl lankytų daug turistų, mieste iš pradžių būtina atkurti tvarką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius