Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sakartvelo ambasadoje Londone už šūkius prieš Sakartvelą sulaikytas britų žurnalistas

Į Sakartvelo (Gruzijos) ambasadą Londone antradienį įsiveržė britų žurnalistas, skandavęs prieš šią šalį ir NATO nukreiptus šūkius, pranešė Sakartvelo užsienio reikalų ministerija.
Gruzijos vėliava
Gruzijos ambasadoje Londone už šūkius prieš Gruziją sulaikytas britų žurnalistas / Jono Vaitkaus nuotr.

Šiuo metu ambasadoje eksponuojama paroda, skirta 10-osioms 2008 metų rugpjūtį vykusio Sakartvelo ir Rusijos karo metinėms.

Kaip pranešė Sakartvelo URM, į ambasados pastatą įsiveržusį britą už provokacinius veiksmus sulaikė policija. Anot žinybos, šis žurnalistas žinomas dėl savo prieš sakartveliečius nukreiptų straipsnių, publikuojamų Rusijos žiniasklaidos priemonėse.

Dėl incidento pradėtas policijos tyrimas.

2008-ųjų rugpjūtį, naktį iš 7-tos į 8-tą dieną, tuometinis Sakartvelo prezidentas Michailas Saakašvlis pradėjo didelę karinę operaciją prieš Pietų Osetijos separatistų pajėgas, kurios iš pabūklų apšaudė vietinių sakartveliečių kaimus.

Maskva į tai reagavo ginkluotu įsiveržimu į Sakartvelo teritoriją – buvo užimti dideli šalies plotai, bombarduojami įvairūs objektai.

Laimėjusi šį trumpą karą Rusija oficialiai nepriklausomomis valstybėmis pripažino Pietų Osetiją ir kitą nuo Sakartvelo atskilusią sritį Abchaziją, užsitikrindama šių abiejų teritorijų, kuriose Maskva turi dvi karines bazes, kontrolę.

Abi šios sritys, kartu paėmus, apima apie 20 proc. Sakartvelo valstybės teritorijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius