Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gruzijos fotografas neigia kaltinimus šnipinėjimu Rusijai

Gruzijos fotokorespondentas Georgijus Abdaladzė, kaltinamas šnipinėjimu Rusijai, per vietos žiniasklaidą išplatino pareiškimą, kuriame nepripažįsta savo kaltės ir prašo žurnalistus užtarti jį ir jo kolegas.
Georgijus Abdaladzė
Georgijus Abdaladzė. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kaip savo naujienų svetainėje rašo britų visuomeninis transliuotojas BBC, ranka rašytame pareiškime fotoreporteris kreipiasi „į visus žurnalistus, kurie siekia nustatyti tiesą šioje neteisingoje byloje, valdžios iškeltoje prieš laisvą spaudą, neleisti dar vieno neteisingumo, kurio buvo griebtasi prieš, pavyzdžiui, (televizijos kompanijas) „Imedi“, Devintąjį kanalą, „Iberiją“.

G.Abdaladzės pareiškime sakoma, kad jis esąs pasiryžęs pasiaukoti dėl tiesos nustatymo.

Be G.Abdaladzės, kaltinimai šnipinėjimu šeštadienį taip pat buvo pateikti Zurabui Kurcikidzei ir Iraklijui Gedenidzei.

Kaip praneša iš Tbilisio BBC korespondentė Ina Achmeteli, teismas patenkino prokuratūros prašymą ir paskyrė jiems kaip kardomąsias priemones kardomąjį įkalinimą dviem mėnesiams.

Kaltintojas pareiškė, kad jie įtariami itin sunkiu nusikaltimu ir gali pasislėpti nuo tyrimo, tęsti nusikalstamą veiklą, taip pat sutrukdyti rinkti įrodymus byloje.

Ketvirtoji sulaikytoji – fotografė Natija Gedenidzė – paleista už 10 tūkst. larių užstatą. Pagal teismo pareiškimą, „ji prisipažįsta padariusi nusikaltimą ir gailisi dėl jo, ji turi nuolatinę gyvenamąją vietą ir du mažamečius vaikus“.

Pasak vienos sulaikytųjų advokato, teismo procesas prasidės rugsėjo 1 dieną.

Tuo tarpu G.Abdaladzė, pasak „Alia-Holdingo“ atsakingojo redaktoriaus Dmitrijaus Tikaradzės, tęsia bado streiką negerdamas net vandens.

„Jis jau daugiau kaip dvi dienas negėrė net vandens, bet, kaip žinome, jis morališkai nepalaužtas ir pasiryžęs kraštutinių formų protestui, kad pasiektų tiesą“, – pareiškė D.Tikaradzė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius