Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gydytojai: M.Saakašvilis karinėje ligoninėje pradėjo valgyti

Sakartvelo teisingumo ministerijos suformuoto konsiliumo gydytojai, šeštadienį karinėje ligoninėje Gorio mieste apžiūrėję buvusį prezidentą Michailą Saakašvilį, pranešė, kad jo būklė stabili, jis pradėjo valgyti.
Michailas Saakašvilis
Michailas Saakašvilis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Saakašvilis pradėjo valgyti pagal specialiai parengtą schemą. Šiuo metu jo būklė pagerėjusi. Sudarytas tolesnio atsigavimo po ilgo badavimo protokolas, suderintas su [M.Saakašvilį] gydančiais gydytojais. Stebima teigiama... paciento neurologinės būklės dinamika, nors tam tikrų pakitimų lieka“, – sakė konsiliumo narys Aleksandras Ciskaridzė.

Jis pažymėjo, kad išspręstos dar ne visos problemos dėl eksprezidento sveikatos.

Anksti šeštadienį M.Saakašvilis buvo perkeltas iš kalėjimo ligoninės į kariuomenės kliniką Gorio mieste, maždaug už 90 km į vakarus nuo Tbilisio, sakė jo advokatas Dito Sadzaglišvilis. Pranešama, jog valdžia iškėlė sąlygą, kad M. Saakašvilis nutrauktų 50 dienų trukusį bado streiką.

Ukrainos pilietybę turintis M.Saakašvilis į Sakartvelą slapta sugrįžo rugsėjo 29 dieną. Spalio 1-ąją jis buvo sulaikytas Tbilisyje ir nuvežtas į kalėjimą Rustavyje, kur paskelbė bado streiką. Lapkričio 8-ąją jis buvo perkeltas į kalėjimo ligoninę Tbilisyje; perkėlimas nebuvo suderintas su jo artimaisiais ir advokatais.

Sakartvele M.Saakašviliui iškeltos kelios baudžiamosios bylos. Valdžios atstovai ne kartą sakė, kad sulaikys jį iškart, kai tik jis kirs sieną. Pats M.Saakašvilis savo sulaikymą vadina neteisėtu, o jam pateiktus kaltinimus – sufabrikuotais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius