Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti

Gydytojas: jei povandeninis laivas sprogo, mirtis keleivius ištiko akimirksniu

JAV pakrančių apsaugos tarnyba ketvirtadienio vakarą Lietuvos laiku paskelbė, kad netoli „Titaniko“ esančioje paieškos zonoje aptiktas nuolaužų laukas. Nardymo ekspertas ir povandeninio laivo įgulos narių draugas Davidas Mearnsas BBC sakė, kad tarp nuolaužų rastas nusileidimo rėmas ir galinis povandeninio laivo dangtis.
Prie nuskendusio „Titaniko“ dingęs povandeninis laivas „Titan“
Prie nuskendusio „Titaniko“ dingęs povandeninis laivas „Titan“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.

D.Mearnsas naujienų kanalui „Sky News“ sakė, kad galinis dangtis – tai „smailus jo galas“, vadinamas aptaku, o nusileidimo rėmas – tai, ant ko „sėdi“ povandeninis laivas.

„Jei nulaužtas aptakas ir rėmas – tuomet visai konstrukcijai atsitiko kažkas tikrai blogo“, – kalbėjo D.Mearnsas.

Buvęs JAV karinio jūrų laivyno gydytojas Dale'as Mole'as BBC teigė, kad D.Mearnso teiginiai „liudija apie sprogimą“.

„Mirtis būtų ištikusi akimirksniu“, – sakė jis BBC.

Nors tokia baigtis būtų tragiška, D.Mole'as BBC sakė, kad „Titano“ įgulai būtų buvę daug blogiau įstrigti laivo viduje.

„Galite tik įsivaizduoti, kaip būtų buvę... šalta, trūksta deguonies. Jei negalime jų susigrąžinti, tai yra geriausias įmanomas scenarijus“, – sakė gydytojas.

Seras Jamesas Burnell-Nugentas, buvęs Karališkojo laivyno vyriausiasis laivyno vadas sako, kad JAV pakrančių apsaugos tarnybos pranešimo pobūdis „leidžia manyti, kad šios nuolaužos yra kaip nors susijusios su povandeniniu laivu „Titan“.

„Žinoma, aplink „Titaniką“ yra didelis nuolaužų laukas, ir įvairūs daiktai, kuriuos matėme ištrauktus iš „Titaniko“, yra iš šio lauko. Jis užima kelis hektarus.

Tačiau manau, kad jei tai būtų buvusios „Titaniko“ nuolaužos, pakrančių apsaugos tarnyba savo pranešime būtų tai išskyrusi. Apskritai manau, kad tai tikriausiai niūrios naujienos ir leidžia manyti, kad „Titan“ galėjo sprogti dėl didžiulio jūros vandens slėgio, kai leidosi žemyn“, – sako seras J.Burnell-Nugentas.

Sekmadienį ryte turistinis povandeninis laivas „Titan“ leidosi link „Titaniko“ nuolaužų, o po dviejų valandų prarado ryšį su paviršiuje esančiu pagalbiniu laivu.

Ieškomame povandeniniame laive yra britų milijardierius Hamishas Hardingas, Pakistano magnatas Shahzada Dawoodas ir jo sūnus Suleimanas, bendrovės „OceanGate Expeditions“ generalinis direktorius Stocktonas Rushas ir Prancūzijos povandeninių laivų operatorius Paulis-Henri Nargeolet.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius