-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gynybos ministerija: Estija pasirengusi priimti iki 5 tūkst. NATO greitojo reagavimo karių

Estija pasirengusi priimti iki 5 tūkst. NATO greitojo reagavimo pajėgų karių, pareiškė Gynybos ministerijos kancleris Kusti Salmas.
Estijos kariai
Estijos kariai / Xinhua News Agency/Scanpix nuotr.
Temos: 2 NATO Estija

„Aiškiai matome, kad kalbant apie atgrasymo politiką būtina stiprinti pajėgas Baltijos regione. Esama aiškių planų, kaip tai padaryti iškilus būtinybei... Estijoje viskas parengta NATO greitojo reagavimo pajėgų, kurias sudarytų iki 5 tūkst. karių, atvykimui“, – sakė jis pirmadienį visuomeninio transliuotojo ERR portalui.

„Tapoje yra teritorija sąjungininkams priimti. Ten galima sandėliuoti įrangą, ginklus ir išdalyti juos daliniams“, – sakė K.Salmas.

Pasak kanclerio, niekas neliks be stogo virš galvos.

„Jeigu neliks vietų kareivinėse, žmones bus galima įkurdinti specialiuose gyvenamuosiuose konteineriuose ir palapinėse. Jeigu sąjungininkams tektų ilgiau pasilikti Estijoje, būtų pastatytos kareivinės“, – sakė jis.

K.Salmas priminė, kad sprendimas Estijoje nuolatiniu pagrindu dislokuoti 1 200 karių NATO kovinę grupę buvo priimtas per Aljanso viršūnių susitikimą Varšuvoje 2016-ųjų birželį, o kitų metų balandį sąjungininkai jau atvyko į Estiją.

„Per tą laiką mums pavyko sukurti infrastruktūrą. Greitas ir didžiulis istorinis pasiekimas. Nė kiek neabejoju, kad pakartotume tai, jei artimiausiu metu iškiltų būtinybė“, – sakė kancleris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius