-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Haičio Senatas nubalsavo uždrausti tos pačios lyties santuokas

Haičio Senato balsavimas uždrausti tos pačios lyties santuokas bei „viešą paramos demonstravimą“ homoseksualumui, atspindi žmonių norus, trečiadienį pareiškė Senato pirmininkas.
Vaivorykštės vėliava
Haičio Senatas nubalsavo uždrausti tos pačios lyties santuokas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Senatas antradienį vakare pavirtino įstatymo projektą, kuriame numatoma, kad tos pačios lyties santuokų „šalys, partneriai ir rėmėjai“ gali būti nuteistos trejiems metams kalėjimo ir 500 000 Haičio gurdų (beveik 6 700 eurų) bauda.

„Visi senatoriai yra prieš tos pačios lyties santuokas, taigi šis balsavimas atspindi senatorių per rinkimus padarytus pažadus“, – AFP naujienų agentūrai sakė senato pirmininkas Youri Latortue.

Haičio konstitucijoje įkurta pasaulietiška respublika, bet šalis turi senas religines tradicijas.

„Nors šalis pasaulietiška, daugumą sudaro tikintys žmonės, – sakė Y.Latortue, pabrėždamas Haityje vyraujančią nuomonę, kad homoseksualumas yra tik vakarietiška praktika. – Valstybė turi galvoti apie savo vertybes ir tradicijas. Kai kuriems žmonėms kitose šalyse atrodo kitaip, bet Haityje mes situaciją vertiname taip“.

Haičio įstatymuose santuoka ir taip jau apibūdinama kaip sąjunga tarp vyro ir moters, taigi nežinia, kokios bus naujojo įstatymo pasekmės praktikoje, jeigu jis įsigalios.

Haičio įstatymuose santuoka ir taip jau apibūdinama kaip sąjunga tarp vyro ir moters, taigi nežinia, kokios bus naujojo įstatymo pasekmės praktikoje, jeigu jis įsigalios.

Tačiau, įstatymas taip pat numato uždrausti „viešai demonstruoti paramą homoseksualumui ar skatinti tokią veiklą“.

Šis neaiškiai suformuluotas sakinys kelią nerimą homoseksualiems asmenims ir jų rėmėjams Haityje.

„Tai suprantame kaip išpuolį prieš LGBT bendruomenę šioje šalyje, – sakė Charlot Jeudy, grupės „Kouraj“ (Drąsa), remiančios homoseksualų ir translyčių asmenų teises, pirmininkė. – Šie žodžiai skaldo mūsų visuomenę, skatina išankstinį nusiteikimą ir diskriminaciją. Tikrai gaila“.

Dvejos homoseksualių žmonių teises ginančios organizacijos, kurias vis dar pripažįsta valstybė, kas dieną fiksuoja įžeidimų, grasinimų ir smurto atvejus.

Politikai „puikiai žino, kad LGBT bendruomenės nariai dėl įstatymo susidurs tik su dar daugiau išankstinio nusistatymo ir smurto atvejų“, – sakė Ch.Jeudy.

Tik policija ir teisėsaugos sistema gali reaguoti į pranešimus apie naujo įstatymo pažeidimus.

Projektas dabar keliaus į Deputatų rūmus, kur bus aptartas, tačiau jo patvirtinimas įstatymu beveik užtikrintas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius