Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Heineken“ magnato pagrobėjas už penkių žmonių nužudymą nuteistas kalėti iki gyvos galvos

Nyderlandų teismas ketvirtadienį kalėti iki gyvos galvos nuteisė garsiausią šalies gangsterį, pripažinęs jo kaltę dėl įsakymo „likviduoti“ penkis žmones, tarp jų vieną jo bendrininką, susijusį su 9-ajame dešimtmetyje įvykdytu alaus gamintojos „Heineken“ magnato pagrobimu.
Willemas Holleederis
Willemas Holleederis / „Twitter“ nuotr.

61 metų Willemo Holleederio „gyvenimą apibrėžė godumas, valdžios troškimas ir smurtas“, nurodė teisėjai, skelbdami sprendimą itin apsaugotame Amsterdamo teisme, pramintame „Bunkeriu“.

„Nosies“ pravardę turintis W.Holleederis tapo šiokia tokia įžymybe po alaus imperijos paveldėtojo Freddy Heinekeno ir jo vairuotojo pagrobimo 1983 metais.

Stambaus sudėjimo gangsteris rodėsi per televiziją ir net pozuodavo asmenukėms su gerbėjais Amsterdamo alaus baruose.

Tačiau viešas įvaizdis slėpė brutalią tikrovę: W.Holleederio paliepimu negailestingai būdavo pašalinami visi, kėlę pavojų jo, kaip Amsterdamo nusikaltėlių pasaulio „karaliaus“, padėčiai.

Per incidentus, primenančius Holivudo filmus „Krikštatėvis“ (Godfather) ir „Geri vyrukai“ (Goodfellas), jis įsakė nužudyti Corą van Houtą, savo buvusį draugą ir F.Heinekeno pagrobimo partnerį.

C.van Houtas yra W.Holleederio sesers Sonjos vaikų tėvas, bet vis tiek 2003 metais buvo nušautas prie vieno Amsterdamo restorano. Anksčiau du kartus buvo nesėkmingai kėsintasi į jo gyvybę.

W.Holleederis, kuris buvo sulaikytas nuo 2014 metų, taip pat nuteistas už įsakymą nužudyti „mafijos bankininką“ Willemą Endstrą 2004-aisiais Amsterdame, gangsterį Johną Mieremetą – 2005-aisiais Tailande, statybų rangovą Keesą Houtmaną – taip pat 2005-aisiais ir bendrininką Thomas van der Bijlį – 2006-aisiais.

Atsakovas apskųs įkalinimo iki gyvos galvos bausmę, sakė jo advokatai.

W.Holleederis taip pat yra kaltinamas įsakymu nužudyti savo seseris Sonją ir Astrid, liudijusias prieš jį. Nužudymams buvo užkirstas kelias, kai kitas kalinys apie tai informavo policiją.

„Jis netoleruoja supykdymo“, – 2016 metais olandų laikraščiui NRC sakė jo sesuo Astrid, kuri slapta įrašinėjo brolio prisipažinimus ir dabar gyvena slaptai.

F.Heinekeno pagrobimas yra tarp garsiausių šalies nusikaltimų. Pagal šią sagą buvo pastatytas filmas su Anthony Hopkinsu.

F.Heinekenas ir jo vairuotojas buvo paleisti sumokėjus 35 mln. Olandijos guldenų (15,8 mln. eurų) išpirką. Dauguma šių pinigų iki šiol neatgauti.

W.Holleederis, kurio tėvas alkoholikas dirbo „Heineken“ alaus darykloje Amsterdame, 1987-aisiais už pagrobimą buvo nuteistas 11 metų kalėti, bet po penkerių metų išėjo į laisvę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius