-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Hillary Clinton: Donaldas Trumpas – geriausias „Islamo valstybės“ verbuotojas

Prezidento rinkimų favoritė demokratų stovykloje Hillary Clinton itin griežtai sukritikavo antimusulmonišką respublikonų kandidatu siekiančio tapti Donalo Trumpo retoriką – jo žodžiai, anot H.Clinton, labai padeda džihadistams.
Hillary Clinton: Donaldas Trumpas – geriausias „Islamo valstybės“ verbuotojas
Hillary Clinton: Donaldas Trumpas – geriausias „Islamo valstybės“ verbuotojas / „Scanpix“ nuotr.

Buvusi JAV valstybės sekretorė šeštadienį per debatus pareiškė, kad jis tampa geriausiu teroristinės organizacijos „Islamo valstybė“ verbuotoju.

„Jie eina pas žmones, rodo vaizdo įrašus, kaip D.Trumpas įžeidinėja islamą ir musulmonus, ir taip siekia užverbuoti daugiau radikalių džihadistų“, – pareiškė ji.

„Pirmoji gynybos prieš radikalizavimą linija yra musulmonų amerikiečių bendruomenė – žmonės, kuriuos turėtume priimti ir dirbti kartu su jais“, – kalbėjo H.Clinton.

Demokratė teigia, kad artimiau dirbant su šia bendruomene naudos ji būtų ankstyvuoju perspėjimo signalu prieš galimas teroristines atakas.

„Todėl turime dirbti su jais, o ne juos demonizuoti – kaip tai daro respublikonai“, – tvirtino H.Clinton.

„Labai nerimauju, kad iš Respublikonų sklindanti retorika, ypač – iš D.Trumpo, siunčia žinią JAV esantiems musulmonams – ir aplink visą pasaulį, – kad yra civilizacijų susidūrimas, kad yra kažkoks Vakarų sąmokslas ar karas prieš islamą. Tai, manau, įpučia daugiau ugnies į radikalizavimą“, – tęsė ji.

Šeštadienį H.Clinton kampanijos paskyroje „Twitter“ tinkle taip pat akcentuota ši žinia: „Nekariaujame su religija; kariaujame su radikaliu džihadizmu. Musulmonai amerikiečiai: čia yra ir jūsų šalis“.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Donaldas Trumpas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Donaldas Trumpas

D.Trumpas šiemet jau yra pareiškęs, kad į JAV nereikėtų įsileisti visų musulmonų, kad reikėtų sukurti nacionalinę musulmonų duombazę. 

„NBC News“ gruodžio pradžioje rašė, kad D.Trumpas tampa labai mėgiamu IS propagandistų – jo kalbos tampa įrankiu verbuojant musulmonus į teroristinį tinklą.

„Jie dievina jį, nes jis remia jų retoriką, – sakė Rita Katz iš „SITE Intelligence Group“, kuri stebi islamistų teroristinių grupuočių veiklą socialiniuose tinkluose. – Jie seka viską, ką D.Trumpas sako. Kai jis sako, kad į Ameriką neturi būti įleista jokių musulmonų, jie aiškina žmonėms – „Matote, mes sakėme, kad Amerika nekenčia musulmonų, ir štai įrodymas.“​

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius