-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Hillary Clinton sutiko tapti JAV valstybės sekretore

Niujorko valstijos senatorė Hillary Clinton sutiko atsistatydinti iš Senato ir užimti JAV valstybės sekretorės postą išrinktojo prezidento Baracko Obamos administracijoje.
Teigiama, kad H.Clinton jau priėmė sprendimą dirbti B.Obamos komandoje.
Teigiama, kad H.Clinton jau priėmė sprendimą dirbti B.Obamos komandoje. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Šią žinią, remdamasis dviem neįvardintais šaltiniais iš senatorės aplinkos, penktadienį pranešė dienraštis The New York Times. Laikraščio teigimu, sprendimą užimti JAV Valstybės departamento vadovės postą H.Clinton priėmė po papildomų konsultacijų su išrinktuoju prezidentu.

Tuo tarpu B.Obamos aplinka pareiškė, kad jokių oficialių pareiškimų dėl valstybės sekretoriaus paskyrimo nebus iki Padėkos dienos lapkričio 27-ąją.

Anksčiau buvo skelbiama, kad demokratų dauguma Senate paruošė H.Clinton vieną iš vadovaujančių postų tam atvejui, jeigu ji netaptų valstybės sekretore. Tuo tarpu 57 proc. amerikiečių palaiko H.Clinton paskyrimą į valstybės sekretorės pareigas.

Akcijų birža sureagavo akimirksniu

Taip pat tapo žinoma, kad B.Obama finansų ministru ketina paskirti Niujorko federalinio banko vadovą Timothy Geithnerį. Oficialaus pareiškimo apie T.Geithnerio paskyrimą laukiama pirmadienį. Kitos savaitės pradžioje tikimasi ir oficialaus pareiškimo apie Naujosios Meksikos valstijos gubernatoriaus Billo Richardsono paskyrimą prekybos ministru.

Žinia apie T.Geithnerio paskyrimą teigiamai paveikė JAV akcijų biržą. Iki ją uždarant Dow indeksas kilstelėjo 6,6 proc., Nasdaq – 5,2 proc, o S&P – 6,3 proc.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius