Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Hjustone užgesinta kelias dienas degusi chemijos gamykla

JAV ugniagesiai trečiadienį užgesino nuo sekmadienio netoli Hjustono esančioje chemijos gamykloje siautėjusį gaisrą, per kurį virš miesto pakilo gyventojus išgąsdinęs juodų dūmų stulpas.
Hjustone dega chemijos gamykla.
Hjustone dega chemijos gamykla. / „Scanpix“/AP nuotr.

Gaisras įmonės „Intercontinental Terminals Company“ (ITC) gamykloje, esančioje šio Teksaso miesto pakraštyje, buvo suvaldytas apytiksliai 3 val. vietos (10 val. Lietuvos) laiku.

Užsiliepsnojus benzino mišiniams ir dažų skiedikliams naudojamų chemikalų saugykloms daugelis vietos gyventojų nerimavo, kad dėl pasklidusių dūmų gali kilti pavojus sveikatai.

„Visos degusios saugyklos buvo užgesintos“, – sakoma ITC paskelbtame pareiškime.

„Komandos toliau purškia saugyklas putomis ir vandeniu, siekdami sudaryti sąlygas atvėsimui ir neleisti likusioms medžiagoms vėl užsidegti“, – pridūrė bendrovė.

Kompanija teigia, jog per incidentą niekas sunkiai nenukentėjo, o atlikus bandymus paaiškėjo, kad oro kokybė nepablogėjo iki pavojingo lygio.

Gamykloje degę chemikalai galėjo sukelti kosulį, dusulį, dirginti akis, nosį ir gerklę, išprovokuoti galvos skausmus, pykinimą ar galvos svaigimą, perspėjo sveikatos apsaugos sistemos pareigūnai.

Anksčiau trečiadienį buvo uždarytos daugelis netoliese esančių mokyklų.

Pareigūnai pažymėjo, kad sulaukė daug nerimaujančių gyventojų skambučių, bet patikino, kad jokio pavojaus jų sveikatai nėra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius