Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Hongkonge atsinaujino protestai

Daugiau nei tūkstantis protestuotojų penktadienį blokavo Honkongo policijos būstinę, o kiti užėmė pagrindines gatves, nerimstant visuomenės susijaudinimui dėl miesto ateities.
Protestas Honkonge
Protestas Honkonge / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Naujausias protestas kilo išvakarėse pasibaigus terminui, iki kurio vyriausybė turėjo patenkinti reikalavimą atsisakyti nepopuliaraus ekstradicijos įstatymo projekto, kurį daugelis laiko ardančiu šios pusiau autonominės teritorijos teisinę nepriklausomybę.

Policija ragino demonstracijos dalyvius skirstytis, tačiau nesiėmė griežtų veiksmų juos išvaikyti.

Nors protestas prasidėjo taikiai, tačiau smurtinių susirėmimų galimybė išaugo dėl to, kad protestuotojai būriavosi judriame Harkorto kelyje ir dangoraižio „Revenue Tower“ vestibiulyje.

„Dabar kreipiuosi į visuomenės narius, prašydama kuo greičiau išeiti“, – sakė policijos atstovė Yolanda Yu spaudos konferencijoje.

Tuo metu lauke aktyvistas Joshua Wongas paragino policijos pareigūnus atsiprašyti už ašarines dujas ir gumines kulkas, panaudotas per birželio 12-osios masinį protestą.

„Mes... raginame policiją atsiprašyti žmonių“ dėl tokios taktikos panaudojimo ir už tai, kad šį susibūrimą jie pavadino riaušėmis, kalbėjo J.Wongas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius