-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Honkongas gali įkalinti karantino nesilaikančius atvykėlius

Honkongas nuo šeštadienio gali įkalinti arba skirti baudą bet kuriam atvykėliui iš Kinijos žemyninės dalies, nesilaikančiam dviejų savaičių karantino.
Honkongas
Honkongas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Honkongas atsisako visiškai uždaryti savo sieną su žemynine Kinija, tikėdamasis, kad įvestas karantino reikalavimas atbaidys keliautojus nuo kelionių. Karantinas taip pat bus taikomas keliautojams iš kitų šalių, jeigu prieš tai jie 14 dienų praleido Kinijoje.

Honkonogo gyventojams bus leista karantino laikotarpį išbūti savo namuose, o užsieniečiai turės tą laiką prabūti viešbučiuose arba vietose, kuriose buvo numatę apsigyventi. Kelionės nesuplanavę atvykėliai bus siunčiami į karantino stovyklas.

Logistikos paslaugų sektoriaus darbuotojams, tokiems kaip sunkvežimių vairuotojai arba lėktuvų įgulų nariai, karantinas nebus taikomas.

Tiems, kurie nesilaikys karantino reikalavimo, gresia iki pusės metų laisvės atėmimo bausmė.

Honkongo administracijos sekretorius Matthew Cheungas paragino piliečius drausmingai laikytis karantino ir pažadėjo, kad bus atliekami atsitiktiniai patikrinimai. Pasak jo, karantinas nedarys įtakos prekių įvežimui iš žemyno, todėl priežasties paniškai apsipirkinėti nėra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius