Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Honkongas perdavimo Kinijai metines mini oficialia ceremonija ir protestais

Honkongo vyriausybė pirmadienį paminėjo 22-ąsias šios buvusios britų kolonijos grąžinimo Kinijai metines, policijai lauke protestuotojus bandant sulaikyti paprikiniu purškalu ir lazdomis.
Į Honkongo gatves išėjo tūkstančiai protestuotojų
Protestai Honkonge / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kinijos ir Honkongo vėliavų pakėlimo ceremonija buvo surengta neįprastai sustiprinto saugumo sąlygomis. Policija skydais ir paprikiniu purškalu stūmė tolyn protestuotojus, bandžiusius uždarytomis gatvėmis judėti ceremonijos vietos link.

Ceremoniją Honkongo lyderiai, Kinijos atstovai ir kviestiniai svečiai stebėjo iš miesto suvažiavimų centro, o ne lauke, kaip paprastai. Vyriausybė tai aiškino žvarbiu oru, nes anksčiau rytą lynojo.

Miesto lyderė Carrie Lam sakė, jog po virtinės protestų, kuriuose dalyvavo šimtai tūkstančių studentų ir kitų dalyvių, ji supratusi, kad jai reikia labiau klausytis jaunimo ir bendrai visų žmonių. C.Lam buvo griežtai kritikuojama už tai, kad stūmė įstatymą, pagal kurį įtariamieji būtų perduoti į pagrindinę Kinijos teritorijos dalį teisti.

„Tai privertė mane visiškai suprasti, kad aš, kaip politikė, visada turiu priminti sau apie būtinybę tiksliai suvokti visuomenės nuotaikas“, – sakė ji savo penkių minučių kalboje susirinkusiesiems.

Ji tvirtino, kad vyriausybės ketinimai yra geri, bet pridūrė: „Išmoksiu šią pamoką ir užtikrinsiu, kad vyriausybės darbas ateityje būtų artimesnis bendruomenės siekiams, nuotaikoms ir nuomonėms.“

Apsaugininkai iš salės išstūmė vieną prodemokratiškų pažiūrų parlamentarę, kuri šaukė lyderei atsistatydinti.

Pirmadienį po pietų planuojama demonstracija turėtų būti didesnė nei paprastai, nes minėtas įstatymo projektas dėl ekstradicijos išprovokavo nuogąstavimus, kad Kinija naikina Honkongo laisves. Dviejuose ankstesniuose protestuose prieš įstatymo projektą dalyvavo daugiau kaip milijonas žmonių, nurodo organizatoriai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius