Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Honkonge aptikta milžiniška dramblių kaulų siunta

Honkonge trečią kartą per pastaruosius tris mėnesius aptikta nelegali dramblio kaulų siunta, verta 1,4 mln. dolerių, skelbia „ABC news“.
Dramblių kaulai
Dramblių kaulai / AFP/Scanpix nuotr.

Pareigūnai konfiskavo 1 323 kg sveriančią siuntą, kurioje rasti 779 dramblio kaulai. Laivas su siunta į Honkongo uostą atkeliavo prieš tai pabuvojęs Kenijoje ir Malaizijoje. 

Pareigūnai dramblio kaulus aptiko specialia įranga peršvietę konteinerį. Dokumentuose buvo nurodyta, kad į šalį gabenami architektūriniam apipavidalinimui skirti akmenys, tačiau po jais rasta keturiasdešimt dramblio kaulų pilnų maišų, sudėtų į penkias medines dėžes. 

Honkongo pareigūnai tęsia tyrimą, apie areštuotus asmenis kol kas nepranešama. 

Per pastaruosius tris mėnesius Honkongo oro uoste aptikta ne viena dramblio kaulų siunta. Spalio 20 dieną aptikta keturių tonų kontrabanda, įvertinta 3,4 mln. dolerių. Ttai buvo didžiausia kada nors Honkonge aptikta dramblio kaulų siunta. Lapkritį aptiktos kontrabandos apimtys panašios, kaip šios, rastos tarp akmenų. 

Gyvūnų teisių gynėjai teigia, kad dramblio kaulo paklausa paskatino jo kainos kilimą. Dramblių brakonieriavimas yra pasiekęs rekordinį mastą. Didžioji dalis nelegalių kaulų gabenama iš Afrikos. Kinijoje ir Tailande jie naudojami kaip dekoratyvinė puošmena, iš jų gaminami vaistai, be to, tikima, kad tai gerovės simbolis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius