Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Honkongo lyderė: mieste kilo omikron atvejų banga

Honkongo sveikatos priežiūros įstaigas užplūdo koronavirusine infekcija sergantys pacientai, pranešė miesto lyderė, valdžios pareigūnams neatsisakant nulinės tolerancijos COVID-19 strategijos, nepaisant nepaprastai išaugusio užsikrėtimo omikron atmaina atvejų skaičiui.
Honkongas
Honkongas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Honkongo valdžia laikosi Kinijoje galiojančios sveikatos politikos, įskaitant masinio karantino paskelbimą viruso protrūkio vietose, kontaktų sekimą, taip pat suvaržymus viešiems susibūrimams ir privalomą kaukių dėvėjimą viešose vietose.

Tačiau, nepaisant šių priemonių, gruodžio pabaigoje itin užkrečiamai omikron atmainai patekus į Kinijos teritoriją, vos per kelias savaites šalyje buvo registruota daugiau nei 8 tūkst. užsikrėtimo atvejų. Mokslininkai perspėja, kad iki kito mėnesio paros atvejų skaičius gali viršyti 25 tūkstančius.

Nors užsikrėtimų rodikliai, lyginant su didžiaisiais pasaulio miestais, tebėra maži, tačiau ligoninių lovos užsipildė dėl Honkongo taikomos politikos, kai net be simptomų COVID-19 sergantys pacientai yra siunčiami į ligonines arba karantino įstaigas.

„Penktoji COVID-19 epidemijos banga sudavė stiprų smūgį Honkongui ir miesto pajėgumams su ja susidoroti“, – sakoma miesto lyderės Carrie Lam (Keri Lam) pranešime, paskelbtame sekmadienio vakarą.

Dėl išaugusio užsikrėtimo atvejų skaičiaus pailgėjo laukimo laikas, per kurį „teigiamą testo rezultatą turintys žmonės patenka į izoliacijos vietas“, pridūrė ji.

Miesto ligoninės, užplūstos visą praėjusią savaitę testavimo laukusių pacientų, sekmadienį nurodė žmonėms, kurių simptomai „stabilūs arba kurių simptomai yra lengvi“, likti namuose.

Tačiau, pasak C. Lam, vyriausybė „nepagailės pastangų“, kad įgyvendintų „nulinės tolerancijos COVID-19“ politiką, o Kinija padės miestui padidinti testavimo ir karantinavimo pajėgumus.

Honkongui iki šiol gana sunkiai sekėsi įtikinti vyresnio amžiaus gyventojus vakcinuotis, todėl tik apie 50 proc. vyresnių nei 70 metų žmonių yra visiškai pasiskiepiję.

Vyriausybė ne kartą kartojo, kad savo „nulinės tolerancijos COVID-19“ politika siekia laimėti daugiau laiko žmonėms pasiskiepyti.

Mokslininkai penktadienį perspėjo, kad iki kovo pabaigos mieste gali būti registruojama iki 28 tūkst. užsikrėtimo atvejų per dieną. Iki 2021 metų pabaigos Honkonge buvo užregistruota tik kiek per 12 tūkst. atvejų.

Praėjusią savaitę mieste buvo registruoti pirmieji mirties nuo COVID-19 atvejai po penkių mėnesių pertraukos – mirė septyni vyresni nei 70 metų pacientai ir vienas ketverių metų berniukas.

Pirmadienį pareigūnai pranešė, kad mirė dar du vyresnio amžiaus pacientai, o visame mieste užpildyta 90 proc. ligoninių lovų.

Kontaktinis mokymas vaikų darželiuose, pradinėse ir vidurinėse mokyklose, uždarytose nuo sausio mėnesio, bus sustabdytas iki kovo pradžios, pranešė miesto Švietimo biuras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius