-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Honkongo policija per naujus neramumus areštavo per 20 protestuotojų

Honkonge protestuotojų ir teisėsaugos pareigūnų konfrontacijai užsitęsus iki vėlumos, policija už neteisėtą susibūrimą ir užpuolimus areštavo daugiau kaip 20 žmonių.
Protestas Honkonge
Protestas Honkonge / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pasak policijos, kai kurie protestuotojai šeštadienį į pareigūnus svaidė padegamąsias bombas, plytas, stiklinius butelius ir kitokius daiktus, atsisakė skirstytis.

Taiki demonstracija už demokratiją susirėmimais virto protestuotojams ignoravus policijos raginimus laikytis nustatyto maršruto ir pasiskirsčius po įvairias vietas Honkongo šiauriniame Kaulūno rajone.

Kai kurie protestuotojai blokavo kelias gatves ir svarbų tunelį, o kiti apsupo dvi policijos nuovadas ir apgadino automobilius vienoje stovėjimo aikštelėje.

Sekmadienį taip pat planuojamos dvi eitynės – viena Honkongo saloje, kita – Cung Kvan O rajone. Taip pat pirmadienį numatytas visuotinis streikas ir eitynės septyniose vietose.

Regis, šie raginimai streikuoti sulaukia daugiau dėmesio nei ankstesni protestai, o daugybė organizacijų ir profsąjungų pažadėjo prisijungti prie protestuotojų.

Honkonge didžiuliai mitingai vyksta jau aštuntą savaitgalį iš eilės. Per šiuos protestus dažnai įvykdavo policijos ir ryžtingai nusiteikusių protestų dalyvių įnirtingų susirėmimų.

Pagal 1997 metų Honkongo perdavimo Kinijai susitarimą miestui buvo suteikta teisių ir laisvių, kurios negalioja žemyne, įskaitant nepriklausomą teismų sistemą ir žodžio laisvę.

Visgi daugelis teigia, kad šios teisės yra vis labiau varžomos, ir pateikia tokių pavyzdžių, kaip žemyninėje Kinijos dalyje pradingstantys disidentai knygų pardavėjai, nušalinami garsūs politikai ir įkalinami demokratiją palaikantys protestų lyderiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius