Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Honkongo policija suėmė į Taivaną aktyvistams padėjusių pabėgti asmenų grupę

Honkongo policija šeštadienį suėmė asmenų grupę, kaltinamą padėjus pabėgti 12 prodemokratinio judėjimo šalininkų, kurie prieš beveik du mėnesius buvo sulaikyti žemyninėje Kinijos dalyje, kai mėgino pasiekti Taivaną greitaeigiu kateriu.
Honkongas
Honkongas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Honkongas Taivanas

Devyni asmenys, dalis kurių anksčiau buvo areštuoti už dalyvavimą pernai tarptautinį finansų centrą krėtusiuose didžiuliuose protestuose, buvo sulaikyti už „pagalbos teikimą nusikaltėliams“.

„Jų vaidmuo apima katerio įsigijimą, finansinės paramos teikimą, apgyvendinimą prieš kelionę, [bėglių] vežimą iki prieplaukos ir jų kasdienio gyvenimo organizavimą atvykus į Taivaną“, – žurnalistams sakė vienas policijos atstovas.

Kinijos pakrančių sargyba rugpjūčio pabaigoje sulaikė katerį, gabenusį į Taivaną 12 honkongiečių. Autonomiją turinti sala dažnai suteikia prieglobstį žmonėms, bandantiems pabėgti iš autoritarinės žemyninės Kinijos.

Kai kurie iš kateryje aptiktų asmenų gali būti patraukti atsakomybėn Honkonge dėl veiklos, susijusios su pernai mieste rengtais didžiuliais demokratijos šalininkų protestais.

Pekinas birželio pabaigoje primetė Honkongui naują saugumo įstatymą, kuriuo buvo sugriežtintos bausmės už nepaklusimą, o žemyninės Kinijos saugumo tarnyboms buvo leista atvirai veikti mieste.

Šis incidentas tapo vienu iš daugelio, pakursčiusių honkongiečių nerimą, kad autoritarinė Kinija vis labiau kontroliuoja jų gyvenimą.

Opozicijos lyderiai kaltina Pekino remiamą Honkongo vyriausybę sąmokslu išduoti minėtus 12 aktyvistų neskaidriai Komunistų partijos kontroliuojamai Kinijos teisingumo sistemai.

Honkongo policija pareiškė niekaip neprisidėjusi suimant šią grupę asmenų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius