Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į Afganistaną atvyko dar tūkstančiai JAV karių

Maždaug 3 tūkst. papildomų JAV karių jau dislokuoti Afganistane pagal atnaujintą prezidento Donaldo Trumpo strategiją šiai karo nualintai šaliai, ketvirtadienį paskelbė Pentagonas.
JAV kariai Afganistane
JAV kariai Afganistane / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Anksčiau Pentagonas nurodydavo, kad Afganistane yra apie 11 tūkst. JAV karių, bet D.Trumpas rugpjūčio mėnesį leido padidinti šį skaičių, kaip prašė JAV pajėgų vadas Afganistane generolas Johnas Nicholsonas.

„Ką tik baigėme pajėgų perkėlimą į Afganistaną“, – Pentagone dirbantiems žurnalistams sakė Štabų komiteto direktorius generolas leitenantas Kennethas McKenzie.

„Naujas skaičius Afganistanui dabar yra maždaug 14 tūkstančių. Gali būti šiek tiek daugiau, gali būti šiek tiek mažiau, nes mes pagal misiją (veikiame) lanksčiai“, – pridūrė jis.

Vėl stiprėjant Talibanui, papildomi JAV kariai padės mokyti afganų saugumo pajėgas ir joms patarinėti.

J.Nicholsonas yra sakęs, kad jam Afganistane reikia iš viso beveik 16 tūkst. karių, ir NATO šalys yra pažadėjusios padėti padengti trūkumą.

Be papildomų karių, D.Trumpo plane taip pat numatomas neterminuotas JAV karių buvimas Afganistane, kur jo pirmtakas Barackas Obama buvo nurodęs pagal grafiką palaipsniui mažinti JAV pajėgas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius