Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
03 14 /12:31

Į Rusiją įsiveržę antikremliški savanoriai kariai žada staigmenas: „Visi netikėtumai prasidės šiandien“

Antradienį paskelbta, kad prieš Kremlių nusiteikę ir Ukrainos pusėje kovojantys judėjimai „Rusijos laisvės“ legionas, Rusijos savanorių korpusas ir „Sibiro batalionas“ įsiveržė į Rusijos teritoriją ir ėmėsi karinių veiksmų pasienio teritorijose. Legiono savanoris trečiadienį pareiškė, kad prasideda antrasis jų operacijos etapas.

„Visa tai suplanuota taip, kad sutaptų su vadinamaisiais rinkimais, šia rinkimų procedūra, kuri prasidės rytoj, kad Vladimiras Putinas vėl uzurpuotų valdžią. Ir mes, kaip susirūpinę Rusijos piliečiai, nusprendėme tokiu būdu išreikšti savo politinę valią, savo požiūrį į šiuos rinkimus ir į Putino režimą“, – trečiadienį kalbėjo savanoris.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Legiono „Rusijos laisvė“ karys „Cezaris“
AFP/„Scanpix“ nuotr./Legiono „Rusijos laisvė“ karys „Cezaris“

„Visi netikėtumai prasidės rytoj“, – pareiškė jis, turėdamas omenyje kovo 14-ąją.

Trečiadienį pasienio sričių vadovybių buvo paprašyta evakuoti vietos gyventojus, kad būtų išvengta nereikalingų aukų. A.Baranovskis pažymėjo, kad, sprendžiant iš socialiniuose tinkluose įsivyravusios panikos, jų žinia buvo išgirsta.

„Ir tada, kaip sakoma, ne mūsų kaltė, kad jie nepasislėpė. Mes apie tai perspėjome, bet atsakomybė visada tenka Vladimirui Putinui. Jis pradėjo šį karą“, – pabrėžė jis.

Savanoris nurodė, kad jų judėjimai bendrauja su vietiniais rusais, kurie suteikia naudingos informacijos.

„Šiuos smūgius Rusijos teritorijoje mes vykdome visų pirma remdamiesi informacija, kuria su mumis dalijasi žmonės, simpatizuojantys mūsų kovai su Vladimiru Putinu“, – pridūrė A.Baranovskis.

Savanoris: Tai yra mūsų būdas, kad mūsų balsas būtų išgirstas. Balsuojame už ginkluotą pasipriešinimą Putino režimui, už sukilimą, revoliuciją.

Kovotojas įvertino, kad po paskutinio jų „vizito“ (spėjama, kad jis kalba apie įsiveržimą gegužės mėnesį) Rusijos kariuomenė Belgorodo srityje buvo geriau pasirengusi nei ankstesnį kartą.

„Belgorodo srityje jie tikrai geriau pasiruošę, jie pastatė papildomus įtvirtinimus, po mūsų ankstesnių vizitų iškasė įvairius griovius ir tranšėjas. Kursko regionas šiuo požiūriu buvo gana naivus. Tai tikrai pirmas kartas, kai mūsų bičiuliai lankosi Kursko srityje. Prieš tai buvome Belgorode ir Brianske. Kurskas yra, galima sakyti, premjera. Mums tai sekasi visai neblogai“, – teigė A.Baranovskis.

Kiek anksčiau savanoris kalbėjo apie prasiveržimo tikslus ir nurodė, kad bent keliuose Rusijos regionuose V.Putino „rinkimų“ tikrai nebus.

Pasak jo, legionas šiuo metu sprendžia sau išsikeltus uždavinius, kurių vienas yra nukreipti Rusijos ginkluotųjų pajėgų dėmesį ir išteklius.

„SIPA“/„Scanpix“/Rusijos laisvės legionas
„SIPA“/„Scanpix“/Rusijos laisvės legionas

„Yra ir politinių užduočių. Pirmiausia siunčiame signalą tiems antiputiniškiems opozicionieriams ir antikariniams aktyvistams, kurie vis dar yra Rusijoje. Mes atvykome dalyvauti rinkimuose“.

Tačiau galutinis savanorių tikslas – žygis į Maskvą. Taip jį įvardijo A.Baranovskis, kalbėdamas su britų leidinio „Newsweek“ žurnalistais.

Pasak kovotojo, savanorių grupių, pradėjusių reidą pasienio regionuose, tikslas – „toliau išvaduoti Rusiją nuo Putino“.

„Galbūt dabar mums nepavyks to pasiekti, bet tai yra mūsų pagrindinė misija“, – patikino jis.

„Kaip Rusijos piliečiai, mes nusprendėme, kad taip pat norime dalyvauti šiuose rinkimuose – ir tai yra mūsų būdas, kad mūsų balsas būtų išgirstas. Balsuojame už ginkluotą pasipriešinimą Putino režimui, už sukilimą, revoliuciją“, – kalbėjo A.Baranovskis.

Ekrano nuotr. iš permkrai.er.ru/Šių metų prezidento rinkimams Vladimiras Putinas naudoja ženklą, panašų į 2018-ųjų
Ekrano nuotr. iš permkrai.er.ru/Šių metų prezidento rinkimams Vladimiras Putinas naudoja ženklą, panašų į 2018-ųjų

Kariškis nurodė, kad dar vienas tokių reidų tikslas – suaktyvinti opoziciją Rusijoje, kurią išgąsdino Aleksejaus Navalno mirtis.

„Mes savo pavyzdžiu rodome, kad jie nėra vieni, parodome, kad yra žmonių, kurie pasirengę kovoti ne tik šviečiant žibintuvėliais į dangų (kalbame apie opozicijos „žibintuvėlių flashmobą“), bet ir imantis ginklų – automatų, granatų ir šarvuočių, kurių turime pakankamai. Ir raginame visus prisijungti prie mūsų šioje kovoje su Putinu“, – dėstė A.Baranovskis, pridurdamas, kad šiandien būtent ginkluoti sukilėliai yra „tikroji Rusijos opozicija“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius