TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti

Į Šiaurės Korėją atvyko aukšto rango diplomatų ir ekspertų grupė

JAV aukšto rango diplomatų ir politikos ekspertų grupė sekmadienį atskrido į Šiaurės Korėją surengti derybas dėl pasiruošimo Jungtinių Valstijų prezidento Donaldo Trumpo ir Šiaurės Korėjos lyderio Kim Jong Uno susitikimui, praneša „Washington Post“.
Kim Jong Unas
Kim Jong Unas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

JAV laikraščio šaltinių duomenimis, JAV delegacijai vadovauja buvęs JAV ambasadorius Pietų Korėjoje Sung Kimas, šiuo metu dirbantis Filipinuose. S.Kimas buvo specialiai iškviestas šiai užduočiai atlikti.

„Washington Post“ pažymi, kad S.Kimas susitiks su Šiaurės Korėjos užsienio reikalų viceministru Choe Son Hui, su kuriuo jau konsultavosi 2005 metais.

JAV delegaciją taip pat suformavo Nacionalinio saugumo tarybos narys, Pietų Korėjos ir Šiaurės Korėjos politikos ekspertas Allisonas Hookeris, JAV gynybos sekretoriaus padėjėjas Rytų Azijos reikalams Randallas Schriveris.

Šeštadienį Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong Unas ir Pietų Korėjos prezidentas Moon Jae-inas antrą kartą per mėnesį susitiko paliaubų kaimelyje dviejų šalių pasienyje, kad aptartų įsipareigojimus siekti taikos, taip pat galimą Kim Jong Uno susitikimą su JAV prezidentu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Užsisakykite 15min naujienlaiškius