Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

Įdomiausia Lenkijos miestų prezidentų ir merų rinkimų dvikova: PiS atstovas ir lesbietė žurnalistė

Šį sekmadienį Lenkija vėl balsuos savivaldos rinkimuose – vyks antrasis tiesioginių savivaldybių vadovų rinkimų turas. Viena įdomiausių dvikovų – Mazovijos Tomašuve, apie 65 tūkst. gyventojų turinčiame miestelyje. Kaip rašo gazeta.pl, čia susigrums konservatyviosios partijos „Teisė ir Teisingumas“ (PiS) atstovas ir 50-metė žurnalistė, neslepianti, kad yra netradicinės seksualinės orientacijos.
Agnieszka Luczak ir Marcinas Witko
Agnieszka Luczak ir Marcinas Witko

Prieš tiesioginius merų rinkimus Agnieszkai Luczak prognozuota visiška nesėkmė. Tačiau už ją pirmajame ture balsavo 4 973 asmenys, o tai buvo beveik 2 tūkst. daugiau nei už lygšiolinį miesto vadovą Rafalą Zagozdoną, valdžiusį dvi kadencijas. 

Antrajame ture ši 50 m. peržengusi žurnalistė, ant riešo nešiojanti vaivorykštės spalvų apyrankę, kovos su Marcinu Witko, PiS atstovų ir dviejų dukterų tėvu.

65 tūkst. gyventojų turintis miestelis Lodzės vaivadijoje šiuo metu merdi, tad rinkimai gerokai pagyvino vietos žmonių kasdienybę. Kaip gyventojus cituoja gazeta.pl, „dabar čia bent jau yra apie ką kalbėtis“.

Miesto parke laiką su vaikais leidusios jaunos mamos Marta ir Katarzyna neslepia parėmusios A.Luchak. Esą taip miestas rodo savo toleranciją, be to, visus apėmusi savotiška desperacija – miestelyje nieko gero nevyksta, čia nėra net didelio prekybos centro.

Kita miestelio gyventoja tvirtina balsavusi už M.Witko, nes jis yra tikintis žmogus. O štai 69 metų Krystyna tikina taip taip kas sekmadienį einanti į bažnyčią, bet balsavo už A.Luczak, nes skaito jos straipsnius ir supranta, kad tai protinga moteris, galinti atnešti permainų į Mazovijos Tomašuvą. O seksualinė kandidatės orientacija jos  nedomina, tai esą „asmeninis reikalas“.

Vietos radijo žurnalistas Michalas Maruszczakas neslepia, kad prieš pirmąjį turą niekas rimtai jo kolegės netraktavo, o ji „iškrėtė politikams neblogą pokštą“. Pats miestelis pelnė nenuspėjamojo reputaciją: mažame, konservatyviame miestelyje, kurį valdė patyrę savivaldybininkai, laimi viskuo nepatenkinta ir viską kritikuojanti žurnalistė su netradicine seksualine orientacija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius