Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įkaitus Paryžiuje paėmę A.Coulibaly ir H.Boumedienne: jų kelias į terorizmą

Paryžiuje penktadienį auga panika – košerinio maisto parduotuvėje įkaitus paėmė Amédy Coulibaly ir Hayat Boumedienne. „Le Monde“ pateikia daugiau informacijos apie šiuos teroristus.
A.Coulibaly ir H.Boumedienne
A.Coulibaly ir H.Boumedienne / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

32-ejų Amédy Coulibaly kilęs iš Esone regiono netoli Paryžiaus. Dar būdamas paauglys jis įsiliejo į kriminalinį pasaulį, 2001 metais jis kelis kartus buvo sulaikytas įtarus ginkluotu užpuolimu.

Cherifą Kouachi, vieną iš brolių, įtariamų  surengus išpuolį „Charlie Hebdo“, jis sutiko 2005-2006 metais, kuomet abu jie buvo įkalinti tame pačiame kalėjime į pietus nuo Paryžiaus. 

Prancūzų žiniasklaida skelbia, kad būtent kalėjime A.Coulibaly atsivertė į islamą ir užsikrėtė radikaliosiomis idėjomis

Prancūzų žiniasklaida skelbia, kad būtent kalėjime A.Coulibaly atsivertė į islamą ir užsikrėtė radikaliosiomis idėjomis. Paleistas iš kalėjimo jis ėmėsi prekybos narkotikais ir netrukus vėl sėdo į kalėjimą. 

Išėjęs į laisvę jis apsistojo Grigny mieste apie 20 kilometrų į pietryčius nuo Paryžiaus. 2010 metais jį sulaikė antiteroristinės policijos pajėgos. Jis buvo įtariamas planavęs Smaïn Aït Ali Belkacemo, kuris buvo vienas pagrindinių teroro aktų Paryžiaus metro 1995 metais organizatorių, pabėgimą iš kalėjimo. Per kratą jo namuose rasta kalašnikovo automatų. Jis buvo nuteistas kalėti ir į laisvę išėjo prieš metus. 

„Le Monde“ skelbia, kad jis ir Kouachi broliai palaikė ryšius su vienu iš garsiausių Prancūzijos radikalų Djamelu Beghalu. 

26-erių Hayat Boumedienne su A.Coulibaly draugauja nuo 2010 metų. Su juo moteris susipažino, kai A.Coulibaly buvo išleistas iš kalėjimo. Paleistas į laisvę A.Coulibaly apsigyveno H.Boumedienne namuose. H.Boumedienne antiteroristinė policija apklausė 2010 metais. Tuomet pareigūnams ji pasakojo, kad lankėsi su savo draugu D.Beghalu namuose centrinėje Prancūzijoje, kur jie mokėsi šaudyti iš arbaleto. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius