Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Indijoje iki rinkimų pabaigos uždrausta rodyti filmą apie premjerą N.Modi

Biografinė juosta apie Indijos vyriausybės vadovą Narendrą Modi, jo oponentų vadinama propagandiniu filmu, galės būti pristatyta žiūrovams tik po nacionalinių rinkimų, trečiadienį nusprendė rinkimų procesą prižiūrinti vyriausybinė institucija. 
Narendra Modi
Narendra Modi / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Indijos rinkimų komisija pažymėjo, kad biografinis filmas, „potencialiai galintis sutrikdyti vienodas konkurencijos sąlygas per rinkimus, neturėtų būti rodomas“.

Pagal Indijos rinkimų įstatymus, bet kokia agitacinio turinio medžiaga, įskaitant reklamą, filmus ir netgi socialinės žiniasklaidos turinį, gali būti skelbiama tik gavus išankstinį Rinkimų komisijos pritarimą.

Didžiausia opozicinė Kongreso partija tvirtina, kad filme N.Modi nušviečiamas itin palankioje šviesoje.

Partija neslėpė pasipiktinimo, kad juostai kino teatruose pristatyti buvo pasirinktas laikas, kai šimtai milijonų indų ruošiasi ketvirtadienį prasidėsiančiam balsavimui nacionaliniuose rinkimuose.

Opozicija siekė, kad būtų uždrausta iki rinkimų rodyti šią juostą, pasakojančią apie hinduistų nacionalistų lyderio iškilimą į valdžią.

Balsavimas rinkimuose baigsis gegužės 19 dieną.

Rinkimų komisija savo sprendimą motyvavo tuo, jog labai svarbu, kad „žiniasklaidos galia nebūtų naudojama rinkimų procesui paveikti“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius